Nieuwe ontmoetingsruimte in de Pierik

De bewoners van Pierik kunnen binnenkort terecht in een nieuwe ontmoetingsruimte aan de Fresiastraat 55-61. De nieuwe ontmoetingsruimte is dé plek waar buurtinitiatieven een kans krijgen. Het pand biedt bijvoorbeeld plek aan bewonersoverleg en er is vergaderruimte voor wijk- of buurtverenigingen. Bewoners die zelf iets willen organiseren in hun buurt, kunnen in overleg gebruik maken van de ruimte. Daarnaast is elke woensdagochtend tussen 09.30 en 10.00 uur inloopspreekuur voor bewoners.

Op vrijdag 18 januari is er van 16.00 uur -19.00 uur open huis. Om 17.00 uur zal wijkwethouder Gerard van Dooremolen samen met directeur SWZ Eddy Veenstra de nieuwe ontmoetingsruimte openen en de nieuwe naam van het pand onthullen. De buurtbewoner die deze naam bedacht heeft ontvangt een waardebon van € 55.

Naast de officiële handelingen zijn er tal van feestelijke activiteiten. Buurtbewoners kunnen gratis op de foto, alleen of bijvoorbeeld samen met hun buren. De hapjes en drankjes ontbreken natuurlijk niet en de jeugd kan zich vermaken met poffertjes bakken, schminken of een springkussen.

Samen maken we de stad

Wethouder Van Dooremolen: “De ontmoetingsruimte is een mooi voorbeeld van Samen maken we de stad. Het is een initiatief van woningcorporatie SWZ, Travers, De Kern, Regiopolitie IJsselland en de gemeente en is bedoeld om de onderlinge samenwerking tussen de partners en de buurt te versterken.” Tijdens het wekelijkse inloopspreekuur zijn daarom ook medewerkers van alle partners aanwezig om vragen van buurtbewoners te beantwoorden.

Artikel delen:

Reageer