CDA Zwolle wil 300 thuiszitters terug naar school halen

CDA Zwolle wil 300 thuiszitters terug naar school halen

Zwolle – Idealiter doen kinderen zoveel mogelijk mee in het primaire onderwijs. Sommige kwesties zijn zo complex dat ouders er niet uitkomen met (jeugd)zorginstellingen en scholen. Zo zitten er op dit moment in de gemeente Zwolle circa 300 kinderen in de leeftijd 4 tot 18 jaar thuis, voor wie passend onderwijs niet toereikend is. CDA Zwolle wil een pilot starten om dit beter in te richten.

Dit is één van de concrete acties die CDA Zwolle voorstelt in haar verkiezingsprogramma. Aan de hand van vijf kernthema’s en het motto ‘Kies voor peper in je stad’ maakt CDA Zwolle zich sterk voor de komende gemeenteraadsperiode. Het compacte programma geeft voorbeelden van wat er al goed gaat in Zwolle; maar de partij spreekt ook concrete ambities uit.

Voor het programma heeft CDA Zwolle tijdens Dijken van Wijken-bijeenkomsten de bewoners mee laten praten over hun beleving, zorgen en wensen. De vijf thema’s zijn omgaan met elkaar, zorgen voor nu en later, veilig en vertrouwd, een kansrijke economie en evenwichtige groei. Andere actiepunten zijn bijvoorbeeld een regionaal aanspreekpunt voor ondernemend Zwolle en de doorontwikkeling van SportService voor jeugdparticipatie. Voor wat betreft de zondagsopenstelling vindt CDA Zwolle dat de zondag er is voor de mens. De zondagochtend is er ruimte voor kerken, ’s middag de winkels.

Volgens lijsttrekker Jan Nabers onderscheidt CDA Zwolle zich met deze boodschap. “We zijn er voor elke inwoner van de gemeente. We kiezen geen partij, maar willen Zwollenaren juist verbinden. Iedereen doet mee. We staan voor de waarden die ons verbinden, voor de traditie van tolerantie en verantwoordelijkheid en voor de joods-christelijke wortels. De Peperbus is ons letterlijke en figuurlijke middelpunt. Op dat fundament bouwen wij verder. Dat wat er al gebeurt willen wij tot grotere bloei brengen. Daarom kiezen wij voor ‘peper in de stad’. Waar een ieder zich thuis voelt.”

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Is dat de taak van een politieke partij?
  Ze roert zich zo een weg in een gezin, “de hoeksteen van de samenleving. Die taak behoort volgens mij alleen de opvoerder(s) toe. Soms hooguit met bemiddeling van een leerkracht en/of een decaan.

  Het ook helemaal nixxx met de afgezaagde normen en waarden-slotalinea. Niet dat ik veel normen en waarden niet deel met de Protestant-Katholieke broeders….. in tegendeel!

  En Martijn kapt er mee in Zwolle?
  Hier toch niet noch bij WVF?

  Beetje peper overal bij, vind ik dan wel weer een goede aanbeveling.


  ⚠️ Meld

 2. Dit is dus o.a het gevolg van bezuinigingen op speciaal onderwijs. Dit is ook zeker wel een taak voor de gemeente om hier de verantwoordelijkheid voor te nemen . Zo jong al uitvallen kan nooit de bedoeling zijn ! De VVD moet zich kapot schamen voor dit wan beleid .


  ⚠️ Meld

 3. Ok, maar als ze bij mij aan de voordeur stonden…. zouden ze best 5 minuutjes krijgen om hun verhaal te doen, maar daar zou ik vragen of ze niet wat anders te doen hebben.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.