Nieuwbouw Carolus Clusius College bereikt hoogste punt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwbouw Carolus Clusius College bereikt hoogste punt

Zwolle – Een mijlpaal voor de nieuwbouw van het Carolus Clusius College: deze week bereikte de bouw namelijk het hoogste punt. De school liet dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbijgaan. In het bijzijn van leerlingen, medewerkers, ouders en de bedrijven die de bouw mogelijk maken, werd een wereldbol gehesen naar het hoogste punt.

‘De uitbreiding en revitalisering van het huidige gebouw is nodig om goed en kwalitatief onderwijs te kunnen blijven bieden aan onze leerlingen. Met de ver- en nieuwbouw breiden we de totale onderwijsruimte uit en renoveren we een gedeelte van de lokalen. Het is mooi om te zien wat er de afgelopen maanden allemaal is bereikt. Dit wordt nu goed zichtbaar, nu het geraamte van het gebouw staat’, aldus Hans van Benthem, projectleider van de bouw en facilitair leidinggevende van het Carolus Clusius College.

In het ontwerp van architectenbureau de Bruin staat de ruime vide die de twee bestaande gebouwen gaat verbinden, centraal. Over alle niveaus wordt ontmoeting en zichtbaarheid gestimuleerd. Bijzonder in het gebouw zijn de vele schuine lijnen en de aansluiting van de receptie, de expositieruimte, de wereldontvangstruimte, de collegezaal en de projectwerkplekken, op de vide. Ook worden de ingangen aan de Kamperweg en Prinses Julianastraat verplaatst en krijgt de school één nieuwe hoofdingang aan de Kamperweg.

Op 1 mei is de ver- en nieuwbouw van het Carolus Clusius College gereed. De realisatie van de bouw wordt mogelijk gemaakt door Weever Bouw B.V. uit Kampen en VDK Installaties.

Foto's 2
Nieuwbouw Carolus Clusius College bereikt hoogste punt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.