Van Deursen interim bestuurder bij Windesheim

Met de benoeming van bestuurder Roeters van de Christelijke Hogeschool Windesheim tot Inspecteur Generaal voor het Onderwijs, is een bestuurlijke vacature ontstaan bij de Zwolse hogeschool.

De Raad van Toezicht van VU Windesheim heeft besloten tot een tijdelijke invulling van deze vacature: de heer drs J.M.J.M. (Jos) van Deursen is per 21 januari als interim-manager aangesteld. Zijn taak is de aansturing van de ondersteunende diensten bij Windesheim.

De heer Van Deursen (1959) heeft een flinke staat van dienst opgebouwd bij de Koninklijke landmacht en Politie. Zijn loopbaan heeft zich ontwikkeld van diverse functies op bedrijfseconomisch en bedrijfskundig gebied binnen de landmacht tot korpschef van de politieregio Gelderland-Midden (2003-2006). In 2007 was hij ad interim directeur concurrentietoezicht bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Zijn affiniteit met het onderwijs blijkt onder andere uit zijn deeltijddocentschap bij de Haagse Hogeschool (1989 – 2000). Daarnaast is hij actief in de politiek en bij maatschappelijke instellingen.

Vicevoorzitter van het College van Bestuur VU Windesheim, Hein Dijkstra, neemt alle overige bestuurlijke taken in portefeuille. Hij zal zich met name concentreren op de aansturing van het primaire proces en de externe contacten.

De komende periode wordt gebruikt om de bestuurlijke structuur van Windesheim door te lichten alvorens tot definitieve invulling van de vacature over te gaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Lijkt me een goed bestuurder. Mooi meegenomen dat ie uit de politiek komt, heeft ie vast ook nog wat bestuurlijke ervaring opgedaan. Mooi dat er niet bij staat voor welke partij. Dat gaat ons nl nixxx aan. Aan de slag. Ben overigens wel benieuwd naar zijn salaris ongeveer. Toen bij de pliesie zal ie vast minder verdiend hebben 😉

Reageer