Vandalen steken schommel in brand in Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Vandalen steken schommel in brand in Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond even voor 23.30 uur belde een verontruste buurtbewoner de brandweer omdat zij gezien had dat er een brandje woedde bij een speeltoestel in het Warmoespark.

De man van de buurtbewoner is daarop op de fiets de buurt door gefietst om te kijken of hij de daders kon traceren. Dit is niet gelukt. Er bleek één van de twee aanwezige schommels door vandalen in brand gestoken. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen voor het oversloeg naar de houten balken.

Foto's 3
Vandalen steken schommel in brand in Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Vandalen steken schommel in brand in Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Artikel delen:
Reacties 43
 1. Da’s dapper! is dat niet vlakbij wat “TOPCAFETARIA Kolk” (na brand) de deuren heeft moeten sluiten?
  Geluk bij een ongeluk zou dan zijn dat er daar dan eindelijk misschien wél wat fatsoenlijks komt!

  Maar wat serveert Kolk in de Assendorperstraat nog een sublieme uitsmijter ham/kaas aan beide kanten gebakken…. voor weinig!
  En de eigengemaakte producten zijn natuurlijk al een jaar of 40 (of meer?) van uitmuntende kwaliteit.  ⚠️ Meld

 2. Yep, maak niet alteveel van zulk nieuws beste Zwollenaren. Ik weet nog wel van ‘vroeger’ 🙂 Toen er nog meer dan genoeg ruimte was, waar nu Zwolle Zuid is, Stadshagen enzo. Ontdeugend duiveltje als ik was -met verkeerde vriendjes natuurlijk haha- RIETKRAGEN in de brand fikken was wel ongeveer een leuk dingetje. De rook steeg ech hoog uit boven het rangeerterrein. Bedoel maar, GOED dat er brandweer is 😉

  Ik vind ’t ook een beetje zuur voor de kids, deze fotos en de reakies. En dit nieuwsbericht. Met de aansprekelijke fotos. Alsof ’t een KK-clan gebeuren is….

  Mag ik ’t zeggen? NEPNIEUWS!!!!! (yep vijf uitroeptekens)


  ⚠️ Meld

 3. Klopt Bere! Maar ik heb jou nu niet gekozen bij Kwalitaria Stadshagen.
  Niet doorvertellen he, van dat likken. Straks gaan ze nog aan de vieze man van Kees & Wim denken.


  ⚠️ Meld

 4. Haha gelukkig geen vegetarische hap hier.
  Maar t blijft bizar wat dat skoftentuig (vrij naar Wim de Bie) hier uitbreekt! Ga geld verdienen of studeren man! Of beschaafd achter de dames aan. Of combineert e.e.a. heb je meer kans!


  ⚠️ Meld

 5. Overal in het land branden auto’s af en in een Zwolle een schommel? Allejezus in Zwolle zijn zelfs vandalen een stelletje mietjes.


  ⚠️ Meld

 6. Zal bromsnor de daders dan maar met een opgeheven vingertje en een “foei niet weer doen schavuiten! Vooruit, dit keer betaalt de gemeente de schade nog maar ooooweeee!” naar huis sturen?


  ⚠️ Meld

 7. De schade wordt geschat op een bedrag tussen de 2 en 20 euro, maar dit valt natuurlijk in het niet bij het leed dat alle omwonenden en andere getuigen is aangedaan. Slachtofferhulp Zwolle is direct ingeschakeld en zij krijgt daarbij ondersteuning van regionale afdelingen uit het hele land


  ⚠️ Meld

 8. In China is er de doodstraf voor zware misdrijven.
  Ook is deze straf mogelijk vanwege diefstal of vandalisme.
  Zelfs is er iemand geëxecuteerd voor het in de billen knijpen van een fietster.


  ⚠️ Meld

 9. Och realist toch. lezende. ‘Kortom bericht voor het tuig’ Dat is geen tuig realist, dat zijn gewoon guppies die met lucifers spelen, een beetje op zoek naar spannend vuur. En @RietPluim, dat zijn ook geen echte vandalen denk ik.

  Bantega heeft ook een punt wat de kids wel moeten leren weten denk ik.

  “De schade wordt geschat op een bedrag tussen de 2 en 20 euro, maar dit valt natuurlijk in het niet bij het leed dat alle omwonenden en andere getuigen is aangedaan.”

  LEED vind ik een groot woord hiervoor, maar men schrikt zich wel de pletter.

  ff aan de Zwolse bestuurders die hier meelezen, kan ’t zijn dat de kinders daar op dat pleintje
  echt heel snel hun speelplaats in ere hersteld gaan zien ? MORGEN nog hoop ik.

  Dan is ’t Maandag immers. Moet kunnen. Wie ’t regelt zo snel heeft mijn STEM om Zwolle te
  mogen besturen.


  ⚠️ Meld

 10. Neeh Realist da’s echt geen tuig. In mijn opvatting. In mijn opvatting is helemaal niemand tuig. Dus aan jou de vraag, wat is volgens jou tuig. Leg uit, vraagt Hikje aan je.


  ⚠️ Meld

 11. @Hikje

  Het zitje is gesmolten, de kettingen zijn nog geheel in takt en de paaltjes staan er nog steeds fier bij.

  Ik denk dat de Gemeente Zwolle wacht op een schamele bijdrage in de vorm van een schommelzitje van jouw kant, voordat zij aan de herstelwerkzaamheden kunnen en willen beginnen. Indien in dit geval dan zal jouw stem door de Zwolse bestuurders worden gehoord en waardoor alle speeltuintjes die Zwolle binnen haar stadsgrenzen heeft in ere worden hersteld.

  “Erewoord” voor wie daar betekenis aan hecht van bestuurders richting haar burgers in de samenleving.


  ⚠️ Meld

 12. Zaak voor de politie natuurlijk.zal toch wel aangifte zijn gedaan? En dan de prio bepalen.

  Ken het speeltuin-beleid van de gemeente niet. Die in Westenholte ligt er aardig bij. Beter dan vroeger, toen we er sporadisch hingen.

  Maar uh, wat wordt nou precies van wie verwacht?


  ⚠️ Meld

 13. Doe niet zo serieus. Buurtbewoners die het hebben gezien, hebben een keer wat meegemaakt. Hebben ze maandag wat te vertellen bij de koffieautomaat. En kinderen overleven ook heus wel een weekje niet schommelen. Maar wat zou het leuk zijn als morgen een van de pensionada-reaguurders even naar de Gamma rijdt en een plankje aan die kettingen vastschroeft…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.