Jeugdonderzoek ´Wat wil jij eigenlijk?´ van start

Vrijdag 18 januari ontvangen ruim 17.000 jongeren een brief of e-mail van de gemeente Zwolle over het Jeugdonderzoek. De gemeente Zwolle wil door dit onderzoek te weten komen wat de mening is van jongeren tussen de 12 en 23 jaar over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

De vragen in het onderzoek gaan onder meer over sporten, ontmoeten, studie, cultuur en veiligheid. De mening van jongeren is voor het bestuur van de gemeente Zwolle van belang, omdat zij hiermee rekening kan houden bij het maken van plannen.

Log in

Jongeren worden op verschillende manieren benaderd om mee te doen. Ongeveer 16.000 jongeren ontvangen een brief waarin een inlogcode staat. Met deze code kunnen zij de enquête invullen op http://onderzoek.zwolle.nl/ door te klikken op ‘Wat wil jij eigenlijk?’. Ruim 1.500 jongeren ontvangen de vragenlijst via e-mail, omdat zij lid zijn van het Zwols Burgerpanel. Onder de inzenders worden bioscoopbonnen ter waarde van 25 euro verloot.

Resultaten

De resultaten van het Jeugdonderzoek worden samen met de resultaten van de GGD jeugdgezondheidsmonitor gepresenteerd. Hiervoor is gekozen omdat de onderzoeken van de GGD en de gemeente Zwolle elkaar aanvullen. De gemeente onderzoekt veiligheid, participatie en vrije tijd en de GGD onderzoekt gezondheid en leefstijl. De presentatie van de resultaten vindt rond de zomer plaats. De resultaten komen dan ook op http://onderzoek.zwolle.nl/ te staan (onder de knop ‘Afgeronde onderzoeken’).

Vragen?

Als er problemen zijn met het vinden van de vragenlijst, inloggen of andere vragen dan kan op werkdagen contact opgenomen worden met het bureau ADV Market Research telefoonnummer (030) 691 09 43 of e-mail: zwolle@adv-mr.com Jongeren die thuis geen internet hebben, kunnen de vragenlijst ook invullen op school of in de bibliotheek.

Artikel delen:

Reageer