Landstede deze week in teken van gezondheid

Landstede staat deze week volop in het teken van gezondheid. Van maandag 14 januari tot en met vrijdag 18 januari organiseert Landstede Gezondheidspleinen voor studenten en medewerkers in Harderwijk, Raalte en Zwolle.

Vandaag heeft het eerste Gezondheidsplein plaatsgevonden aan het Rechterland. Op het Gezondheidsplein voor de studenten stond de ‘Wat eet en beweeg ik?’ bus van het Voedingscentrum. In deze bus hebben 180 studenten gekeken naar hun leefstijl en wat zij hieraan kunnen verbeteren en wat zij juist goed doen. Buiten de bus waren ook nog allerlei activiteiten zoals het spelen van WII-games, het proeven van gezond eten uit de wok en er werd een dansdemo gegeven.

Het Gezondheidsplein voor studenten is gecombineerd met het programma ‘Landstede slaat gezonde slag’ voor studenten. Dit houdt in dat er op alle beroepsopleidingen locaties van Landstede twee dagen geen frituurproducten wordt verkocht. Onder andere hiermee wil Landstede de studenten stil laten staan bij hun leefstijl.

Gezondheidspleinen voor medewerkers

Op het Gezondheidsplein voor medewerkers hebben allerlei activiteiten plaatsgevonden. De lokale sportschool presenteerde zich met een aantal apparaten, waar de medewerkers een fittest konden afnemen. Hierbij moesten zij buikspieroefeningen doen, zich opdrukken, fietsen en hun lenigheid werd opgemeten.

Verder konden de medewerkers hun BMI, vetpercentage en bloeddruk op laten meten. De studenten van SportEve gingen door het hele schoolgebouw om medewerkers een stoelmassage te geven. Ook was er een sportdiëtiste aanwezig, waar medewerkers advies konden vragen over eten en diëten. Er werden ook verschillende gezonde hapjes aangeboden en medewerkers konden zich opgeven voor een sportieve lunchactiviteit of voor sportactiviteiten voor medewerkers.

Deze activiteiten van het Gezondheidsplein vinden dinsdag vinden plaats bij Landstede aan de Fuchsiastraat, woensdag in Raalte aan de Zwolsestraat, donderdag in Harderwijk aan het Westeinde en vrijdag in Zwolle aan het Dokterspad (alleen voor studenten).

Artikel delen:

Reageer