Zwollenaren kunnen mening geven over buurt

Zwolle – Deze week worden circa 35.000 Zwollenaren uitgenodigd om mee te doen aan het tweejaarlijkse Buurt-voor-Buurt Onderzoek. Van deze Zwollenaren zijn er ongeveer 11.000 lid van het Zwols Burgerpanel. Via de post of e-mail ontvangen zij de vragenlijst waarin onder andere naar leefbaarheid, veiligheid, wonen, gezondheid en inzet in de buurt wordt gevraagd.

Meedoen is belangrijk. De uitkomsten van het onderzoek zijn namelijk een leidraad voor de gemeente om in de buurt of wijk aan de slag te gaan. Men kan de vragenlijst tot 18 februari 2018 invullen. Alle antwoorden worden geanonimiseerd verwerkt. Onder de deelnemers worden tien waardebonnen van honderd euro verloot.

De vragenlijst kan via internet worden ingevuld. Mensen zonder internet die wel graag mee willen doen aan het onderzoek, kunnen een schriftelijke vragenlijst opvragen.

Op basis van het vorige Buurt-voor-Buurt Onderzoek, dat twee jaar geleden is gehouden, hebben de gemeente en bewoners verschillende initiatieven gestart, soms met hulp van andere organisaties in de wijk. Aan de hand van de uitkomsten van het Buurt-voor-Buurt Onderzoek 2018 zal dat weer gebeuren. Kijk voor meer informatie over het Buurt-voor-Buurt Onderzoek en hieruit voortkomende initiatieven op www.zwolle.nl/bvb2018.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Zwollenaren kunnen mening geven over buurt”

  1. anoniem ;;;;;;;;

    ja ja
    onder de inzenders worden 10 waardebonnen van 100 € verloot
    of het is een lokkertje om mee te doen
    of het is NIET anoniem

  2. “Meedoen is belangrijk. De uitkomsten van het onderzoek zijn namelijk een leidraad voor de gemeente om in de buurt of wijk aan de slag te gaan.”

    Tja als de Gemeente aan de slag zou gaan?…. In ieder geval blijft het wel een leidraad. Hoe lang die draad is, is van de Gemeente afhankelijk. Het zal wel een een draad zijn, dat eerst nog eens ontknoopt moet worden. Dit gaat nog wel een tijdje duren.

  3. Ja, ambtelijke molens malen nu eenmaal erg langzaam, dat is al van oudsher zo. En die opmerking over die waardebon en anonimiteit dat is een doelpunt!
    Welk ambtelijk molentje kon het niet meer bijhouden en blunderde zo?Serieus? Willen ze die waardebon opsturen of overhandigen….hoe komen ze dan aan een adres als het geanonimiseerd verwerkt wordt? Misschien is het niet zo anoniem want je moet eerst een schriftelijke vragenlijst opvragen….kan het ambtelijk geklungel eens ophouden a.u.b.

  4. Beste Rian en Passant, het is prima mogelijk om niet-anoniem aan een onderzoek deel te nemen terwijl je gegevens wel anoniem verwerkt worden. Geen ambtelijk geklungel dus.

  5. Dus ik kan meedoen aan de “verloting” van de 100 euro kado-bonnen alleen op grond van het feit dat ik een formulier aanvraag, hoef ik het niet in te vullen en terug te sturen? Want als invullen en terugsturen daarnaast wel een vereiste is om kans te maken op de beloning, dan is het m.i. Niet Anoniem meer, want dan zal men toch persoonlijke gegevens moeten hebben. Om het geld op de juiste plaats te krijgen, toch? De ambtenarij gaat toch niet zomaar onder willekeurige aanvragers een paar honderd euro verloten? Ik zou zeggen in dat geval aanvragen maar, voor elk gezinslid een formulier, grijp je kans.
    Misschien dat de ouderdom mij parten speelt om het helder op ambtelijk niveau.
    Ik zal niet aanvragen noch meedoen. Wees gerust. Maar het gaat om de zuivere afwikkeling in of van een actie.
    En flauwe opmerkingen zoals van hierboven aan het adres van enkele reageerders, zouden mij al helemaal niet meer raken. Te oud voor. Prettige dag verder, dat hoort er tegenwoordig zo bij.

  6. De lijst van deelnemers wordt apart van de lijst met antwoorden verwerkt. Die eerste lijst is om iets te verloten, maar belangrijker, om er zeker van te zijn dat mensen maar één keer mee doen. Dit is een heel normale manier van werken bij het afnemen van een menings-onderzoek.

  7. De lijst van deelnemers wordt apart van de lijst met antwoorden verwerkt. Die eerste lijst is om iets te verloten, maar belangrijker, om er zeker van te zijn dat mensen maar één keer mee doen. Dit is een heel normale manier van werken bij het afnemen van een menings-onderzoek.

  8. Je kunt zo’n formulier ook niet aanvragen. Je wordt uitgenodigd om mee te doen. Dat is om de deelnemers representatief voor alle Zwollenaren te laten zijn. Zo’n verloting vind ik daar dan weer afbreuk aan doen. Het gaat niet om het cadeautje, maar om je democratische plicht.

  9. Heb zojuist een uitnodiging binnengekregen. Die loting heb ik dus alvast ‘gewonnen’.

    Hoe bevalt het u in Zwolle? Woont u in een fijne buurt? Voelt u zich veilig, gezond?
    We vinden het belangrijk om zo goed mogelijk te weten wat er leeft onder de inwoners van Zwolle en in de buurten waar zij wonen. Daarom houden we elke twee jaar het Buurt-voor-Buurt Onderzoek. Waaraan we in uw buurt gaan werken, hangt voor een groot deel af van wat u en uw buurtgenoten aangeven over uw woonomgeving.

    Oké, we gaan er mee aan de slag.

Reacties zijn gesloten.