IntermeZZo zoekt mensen die de Mont Ventoux mee willen beklimmen

IntermeZZo zoekt mensen die de Mont Ventoux mee willen beklimmen

Zwolle – IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, zoekt  mensen die de Franse berg Mont Ventoux mee op willen. Lopend of fietsend, als team IntermeZZo. Naar boven, net als anderen die zich betrokken voelen bij de ziekte kanker.

Deelname op donderdag 30 en/of vrijdag 31 augustus kan individueel of samen met naasten, collega’s of vrienden. Ook teams uit bedrijven, organisaties of scholen zijn zeer welkom. De informatiebijeenkomst is geheel vrijblijvend.

Waarom de Mont Ventoux op?
Het is een persoonlijke prestatie en een mooie beleving die óók nog geld oplevert voor onderzoek en begeleiding bij kanker. 60% van de opbrengst is voor KWF, 40% van wat de teams voor IntermeZZo bijeen lopen of fietsen, gaat naar het Zwolse nazorgcentrum.

De Stichting Grootverzettegenkanker organiseert eens per jaar dat wandelaars, hardlopers, fietsers en handbikers samen of individueel de berg opgaan. Een pittige tocht die symbool staat voor het proces dat mensen met kanker én hun naasten doormaken.

In 2016 namen meerdere teams deel voor IntermeZZo en dat wil het nazorgcentrum in 2018 weer realiseren. Op de eerste dag gaan de wandelaars en hardlopers de berg op. Op dag twee gaan de fietsers en handbikers de uitdaging aan. Informatie: www.grootverzettegenkanker.nl

Zwolse voorbereiding
Het is een sportieve prestatie om de berg op te gaan. Ongeveer 25 kilometer, deels stijgend. Dat vraagt voorbereiding en conditie. Het geeft een gevoel van saamhorigheid om deel uit te maken van een team: elkaar steunen en stimuleren. Het is vaak een mooie emotionele beleving voor iedereen in wiens leven kanker een rol speelt, dichtbij of verderaf.

IntermeZZo inventariseert tijdens de informatiebijeenkomst wie er mee wil en organiseert vervolgens voor deelnemers gezamenlijke momenten van kennismaking, training en motivatie.

Op maandag 29 januari van 19.30-21.00 uur is er een informatie- en motivatiebijeenkomst voor belangstellenden bij IntermeZZo, Dr. Spanjaardweg 29, gebouw B, Zwolle. Aanmelden kan vanaf vandaag via (038) 424 6088.

Achtergrondinformatie over IntermeZZo:
IntermeZZo is hét nazorgcentrum in Zwolle voor mensen met kanker en hun naasten. Er is een nauwe samenwerking met Isala Oncologisch centrum. Doel is, aanvullend op het medische traject, mensen te ondersteunen de regie op hun leven te (her)vinden. IntermeZZo biedt ondersteuning op drie terreinen:

Een luisterend oor:
inloopfunctie in de kleinschalige huiskamer voor een gesprek met getrainde vrijwilligers of contact met lotgenoten.

Voorlichting:
informatiebijeenkomsten op gebied van voeding en gezondheid, fysieke conditie en uiterlijk, werk en sociaal leven. De voorlichting is ontwikkeld in samenwerking met Isala en wordt gegeven door professionals.

Regie op het eigen leven & welzijn:
Training zoals stresshantering en de cursus 7 bronnen van levensvreugde. Activiteiten zoals uitjes en creatieve workshops, ontspanning zoals massage, schoonheidsspecialiste en yoga.

 

Artikel delen: