Gezamenlijk voorleesontbijt

Ouders van basisscholen het Carillon en de Toonladder hebben in het Ouderplatform De Bewegende School het initiatief genomen voor een aantal gezamenlijke ontbijten op school. Deze activiteit van deze Brede School wordt ondersteund door Samen Gezond. Dit is een programma dat de GGD in opdracht van de Gemeente Zwolle uitvoert om een gezond gewicht te bevorderen.

Op 21 januari a.s. vindt de tweede editie van de succesvolle ontbijtactiviteit plaats op beide locaties van het Carillon. Op 23 januari volgt de Toonladder. Tijdens de ontbijtactiviteit kunnen kinderen hun ontbijt meenemen naar school. De ouders zijn van harte welkom. Zij zullen gezamenlijk in de klas ontbijten. Er is een beweegmoment en er wordt voorgelezen. Ook zijn er leuke gezonde prijzen te winnen voor ouders. Het doel is ouders en kinderen het belang te laten inzien van een goed ontbijt en hen te stimuleren iedere ochtend te ontbijten.

De ontbijtactiviteit is op de drie locaties van het Carillon en de Toonladder. In april volgt nog een derde gezonde eetactiviteit. 

Het ontbijt dat de kinderen meenemen wordt aangevuld met drinken, fruit en krentenbollen die beschikbaar zijn gesteld door de C1000 in Holtenbroek.

 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Die schoolontbijten om mijn kids te leren ontbijten ken ik :- Ze zijn gewend om rond half acht te ontbijten, dat uitstellen tot negen uur lukt echt niet. En dan krijgen ze commentaar omdat ze op school geen zin meer hebben om te eten.

 2. Voor de duidelijkheid: deze ontbijten zijn bedoeld om richting ouders en kinderen het belang van een gezond ontbijt te benadrukken. Dit omdat veel kinderen in Holtenbroek nauwelijks of niet ontbijten voordat ze naar school gaan.

  Met vriendelijke groet,

  Arjan Broer

 3. Aflevering 3: How to feed your kids
  ‘How to feed your kids’ onderzoekt hoe de eetgewoonten van kinderen hun lichaam, geest en gedrag beïnvloeden. Heeft het zin om je kinderen te verbieden om snacks en snoep te smullen en hoe kan je hen overtuigen om meer fruit en groenten te eten? Wat is het beste ontbijt? Is te veel suiker een recept voor hyperactiviteit en chaos? Hoe kan je een kind aan het eten krijgen als het niet wil. Deze en andere vragen komen aan bod in deze derde aflevering.
  Meer info over deze aflevering vind je op de website van BBC.
  Canvas.be

  The truth about food is een BBC productie die momenteel via het Belgische Canvas te zien is.
  A must see voor ouders die hun kinderen groente willen laten eten en voor een ieder die bewust met voedsel bezig wil zijn.

Reageer