‘Verzamelaar te gast’ in de Fundatie

Donderdag 16 november gaat in het Paleis a/d Blijmarkt een nieuwe reeks van kleine tentoonstellingen van start onder de naam ‘Verzamelaar te gast’. Een particuliere verzamelaar wordt uitgenodigd een kabinet in het museum in te richten met werk uit zijn of haar collectie. De deelnemer krijgt de vrije hand een dialoog aan te gaan met de vaste collectie door ingrepen in de permanente opstelling.

De aftrap in deze reeks wordt gedaan door Evert Schoorl, bestuurslid van de Vrienden van Museum de Fundatie. Voor zijn presentatie in het Paleis a/d Blijmarkt koos Schoorl het motto: ‘Drie is een verzameling’. Uit zijn veelzijdige collectie kiest hij combinaties van drie hedendaagse kunstwerken, drie etnografische objecten, drie sieraden en drie beeldhouwwerken.

 

organisatie Museum de Fundatie
waar Paleis aan de Blijmarkt
Blijmarkt 20
8011 NE  Zwolle
– Volwassenen: € 7,50
– Jongeren t/m 17 jaar: gratis
– 65+, CJP, studenten: € 5,00
– Groepstarief: vanaf 10 volbetalende bezoekers : € 5,00 p.p.
– Museumkaart, Vrienden van Museum de Fundatie, ICOM, Vereniging Rembrandt: gratis
– Passepartout voor Paleis a/d Blijmarkt en Kasteel Het Nijenhuis: € 10,-
wanneer donderdag 16 november 2006 – zondag 18 februari 2007, Tijd: 12:00
telefoon 0572-38 81 88
e-mailadres info@museumdefundatie.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “‘Verzamelaar te gast’ in de Fundatie”

  1. Zijn er al dranghekken geplaats bij het museum? Want dat wordt natuurlijk dringen geblazen. Hopelijk kunnen onze Stadswachten de grote stroom van kunstliefhebbers een beetje in de hand houden.

  2. Vrienden van…?
    Wanneer ben je een vriend van..? Als je je museumjaarkaart een paar keer door de gleuf haalt?
    Waar kunnen al die bussen met toeschouwers parkeren? Ik heb begrepen dat er interesse is vanuit Belgie, Duitsland en Skandinavie.

  3. De politieke partij GroenLinks/De Groenen zullen nu ook wel snel bij de gemeente met het verzoek komen – om bij het museum een grote ondergrondse fietsenstalling te realiseren. Want honderden gestalde fietsen voor de deur van dat museum – is natuurlijk ?³?³k geen gezicht.

Reacties zijn gesloten.