Verzet tegen hoogbouw in Zwolle

De Vrienden van de Stadskern Zwolle blijven zich verzetten tegen een nieuw hoog kantoorgebouw op industrieterrein Voorsterpoort.

Stroomproducent Electrabel wil naast de ABN AMRO-toren een gebouw van 75 meter hoog bouwen. Electrabel zit nu nog aan de Ceintuurbaan, maar die lokatie wordt te klein. Het gemeente-bestuur steunt de verhuizing. De Vrienden voor de Stadskern vinden dat op Voorsterpoort geen plek is voor twee hoge torens. Daarom vragen ze de wethouder af te zien van het plan. De vereniging zet zich in voor behoud van het historische karakter in Zwolle.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 23
 1. ik hoop eens gauw dat die olde vrienden van de stadkern eens opzouten!! een stad als zwolle moet groeien! ga verhuizen naar een dorp dan weet je zeker dat daar geen hoog bouw komt!! zeurpieten!!

 2. Gut o gut, zijn onze zeurpietjes weer eens wakker geworden? Laten we ze maar snel een flesje melk geven en doen alsof men ze nog serieus neemt. Wat willen zij? Een soort architectonisch taliban regime?

 3. Overigens ‘vrienden van de stadskern’ hebben jullie de lucht boven de voorsterpoort wel eens bekeken? Plek voor wel 80 van die torens….Gemeente, trek je van die paljassen niets aan!

 4. vrienden van de stadskern… bedoelen ze niet 70+ers met teveel tijd… zitten over het algemeen ook in “bond tegen jongeren die skateboarden op de stoep”

 5. Opzouten met die lui. De stadskern blijft zoals het is en dat moet ook. Maar buiten en vooral aan de kant van de ABN Amro flink hoog bouwen. En laat ze niet zeuren dat de Peperbus in zicht moet blijven, dat lukt je ook niet vanaf de Voorstraat als je voor een pand staat.

 6. @ Klaas, precies, en vanaf de stad kun de de Ijsseltoren ook niet zien…..Daarnaast is in historisch opzicht de peperbus nog altijd nummer 2 geweest. (Grote toren is afgebrand) De Ijsseltoren is wat dat betreft een goedmakertje toch? 😉

 7. De vereniging zet zich in voor behoud van het historische karakter in Zwolle.

  Welk historisch karakter heeft Voorsterpoort eigenlijk? Niet zeuren die lui, of verhuis naar Dalfsen.

 8. Precies. Eens met de vorige ‘spreker’s. Behoud van de historische stadskern is een goede zaak. Maar sinds wanneer ligt Voorsterpoort in de stadskern?

  Zoveel mogelijk hoogbouw. Komt die v.d. Valk toren ook nog?
  Ik hoop het.

  Ga lekker in een dorp wonen ofzo.

 9. Jongens de lucht in met die handel, mag van mij nog veel hoger dan 75 meter.

  Grond is al duur zat, dus bouwen maar.
  je kunt er maar 1x iets op bouwen.

 10. Wat ze doen voor de binnenstad is goed maar alles wat daarbuiten staat moeten ze echt heel snel hun kop over gaan houden. Ik vind het ook altijd grappig dat ze pas gaan miepen als het hele plan al goeggekeurd is en groen licht heeft gekregen. Zal wel door hun wat trage hersencellen komen. ;D

 11. Vrienden van de stadsKERN…. de IJsseltoren ligt VER buiten de grachten, dus helemaal niet stadsKERN! Dus kop houe en ga je tijd eens nuttig besteden ipv dat gezeur konstant!

 12. Enige wat ik me nog afvraag is: hoe zit het met de infrastructuur dan? Het staat daar nu al iedere dag muurvast op de a28, de Zwarte Waterallee en de IJsselalle… Hoe hoger, hoe meer werknemers er dan per vierkante meter naartoe moeten komen.

 13. Haha larry, zie nu pas dat het een link is…..toepasselijk! Citaat van hun site:
  ‘Zonder de inspanningen van de Vrienden van de Stadskern was Zwolle saaier, lelijker en minder welvarend.’

  Tja, ze houden alle economische kanzen tegen dus dat welvarende begrijp ik absoluut niet.

  Nog een:
  ‘Inmiddels gaat het al lang niet meer alleen om de oude stadskern.’
  Is dit een soort ‘gratis aangeboden’ horizontale integratie van bemoeienis?
  Nou ik zou zeggen; steek die gratis spam, maar daar waar de zon niet schijnt….

 14. Inwoners van het Zwolse buurtschap Spoolde verzetten zich tegen de plannen voor een nieuwe kantoortoren in Zwolle.

  De inwoners waren al niet blij met de 90 meter hoge ABN Amro-toren die twee jaar geleden pal naast het buurtschap werd gebouwd. Nu daar nog een nieuwe kantoortoren van 75 meter hoog naast wordt gebouwd is de maat vol, vindt het buurtschap. In het buurtschap wonen ongeveer 500 mensen. Volgende maand starten de officiële procedures waarbij burgers de mogelijkheid krijgen bezwaar te maken. Zijn er geen grote bezwaren dan wordt na de zomer begonnen met de bouw. In de kantoortoren wil zich stroomproducent Electrabel vestigen.
  Bron: RTV Oost

Reageer