Vanwege zware storm treinverkeer gestaakt tot nader order

Vanwege zware storm treinverkeer gestaakt tot nader order

Zwolle – Momenteel raast een storm met orkaankracht over het land en dat zorgt voor veel schade aan het spoorwegnet en stations. NS en ProRail zijn hierdoor genoodzaakt de treindienst tot nader order te staken. Alleen de treinen van Arriva in Groningen en Limburg kunnen blijven rijden. Alle treinen die nog onderweg waren, zijn doorgereden tot het eerstvolgende station. De situatie op het spoor is te onveilig om de treinen op het spoor stil te laten staan in verband met vallende takken. Ook vangen treinen teveel wind wanneer ze in het weiland stil staan.

Het is nog niet bekend wanneer de treinen weer gaan rijden, NS geeft aan dat het nog even kan duren wanneer de storm is gaan liggen. Dit in verband met de reparatiewerkzaamheden die mogelijk uitgevoerd moeten gaan worden.

Update 17:21 uur:
De eerste treinen rijden nog nauwelijks; heel af en toe lijkt er een trein vanaf station Zwolle te vertrekken. De storm heeft veel schade aan spoor, bovenleidingen en stations veroorzaakt. De NS adviseert reizigers om te kijken naar alternatieven voor de trein om naar hun bestemming te reizen.

De informatie in de reisplanner is niet verder dan een half uur vooruit betrouwbaar. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de nasleep van de storm ook morgen merkbaar zal zijn.

 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Overmacht. In dit geval. Mensen langs de zijlijn hebben geen idee waar ze over praten. “nooit met de trein gaan’ Zoals hier vaak gebeurt. Knap hoe de medewerkers van NS en Prorail, dit weer aanpakken op het drukste spoorwegnet van Europa.


  ⚠️ Meld

 2. achterstallig onderhoud (t)
  zagen die bomen die te dicht bij het spoor staan

  nu is het geen regen ijs of blaadjes
  nu is het weer bomen die op spoor vallen ,,,, zucht


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.