Tilburg helpt bij organisatie kermis in Zwolle

De opstelling van de zomerkermis is dit jaar anders dan andere jaren. De kermisattracties staan dit jaar zoveel mogelijk met hun voorkant naar de looproute, zodat cafés, restaurants en winkels erop uitkijken.

Het kermisparcours, dat vanaf het Grote Kerkplein, via de Grote Markt en Melkmarkt uitmondt in het Rodetorenplein, wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker voor passanten en ondernemers. Verder draagt ook de keuze van attracties bij aan een gevarieerde kermis, waar het nodige te zien en te beleven valt. Dit jaar is er meer groot vermaak en meer kinderattracties, zoals een reuzenrad van 40 meter hoog.

De komende vijf jaar organiseert de gemeente Zwolle de zomerkermis in de binnenstad onder het motto Samen maken we de kermis. Dat doet zij samen met een brede vertegenwoordiging van partners uit de binnenstad, verenigd in het onlangs opgerichte Kermis Projectteam.  Behalve over de opstelling van de kermis zijn er ideeën op tafel gekomen voor een omlijstend programma, dat de aantrekkelijkheid van de zomerkermis verder kan verhogen. Deze ideeën worden de komende tijd verder uitgewerkt door het Kermis Projectteam.

Tilburgse kermiskennis

Het Kermis Projectteam bestaat uit een vertegenwoordiging van ondernemers, evenementenorganisaties, horeca, bewoners, de ambulante handel en de gemeente.  Het team werd bijgestaan door twee kermisdeskundigen van de gemeente Tilburg. De kermis in Tilburg is de grootste van Nederland en de drie na grootste van Europa.

Op verschillende plekken wordt de komende jaren aan de binnenstad gewerkt in het kader van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad. Dat staat het afsluiten van een nieuw contract onder de geldende gemeentelijke en Europese aanbestedingsregels in de weg. Bij het organiseren van de kermis moet rekening worden gehouden met de werkzaamheden in de stad. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om de organisatie van de kermis zelf op te pakken en dit te doen mét vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik ben benieuwd wanneer de ‘vrienden van de historische stadskern’ (?) gaan protesteren tegen de komst van het 40 meter hoge reuzenrad. Zou dit de stad ontsieren? 😀

  2. Nu nog het parcours een beetje uitbreiden dan kun je nog meer bereiken lijkt me. Ik herinner me nog dat de kermis ook op nieuwe markt, rode torenplein, gasthuisplein en oude vismarkt stond. Je kon toen een ‘rondje’ kermis doen en dat vond ik wel erg gezellig. Biedt ook mogelijkheden voor grotere, mooiere en betere attracties

  3. hulp uit Tilburg om de uitstraling van de kermis aantrekkelijker te maken….
    Ik kan me herrinneren dat de discussie op dit weblog vorig jaar duidelijk aangaf dat het animo ervoor sterk daalde door de entreeprijzen.

Reageer