Wethouder Meijerink neemt Manifest GGZ in ontvangst

Wethouder Meijerink neemt Manifest GGZ in ontvangst

Zwolle – Op maandag 5 februari 2018 neemt wethouder Meijerink het Manifest GGZ 2018-2020 in ontvangst. Het Cluster GGZ heeft een manifest opgesteld voor allen die te maken hebben of krijgen met de Geestelijke Gezondheidszorg in Zwolle en omgeving. Met dit manifest levert het Cluster GGZ een bijdrage aan het welzijn van alle inwoners van Zwolle en omgeving.

Voor de betrokkenen staan er aanbevelingen in om beter en gerichter met de kwetsbare medemens om te gaan en te kunnen doorverwijzen naar de juiste hulpverleners, ondersteuners en ervaringsdeskundigen. Ook biedt het manifest inspiratie voor lokale politieke partijen. Opvallend is dat er in de verkiezingsprogramma’s sterk wisselende aandacht is voor de GGZ. Dit terwijl ministers en staatssecretarissen de afgelopen tijd oproepen tot aandacht voor de GGZ.

Het cluster GGZ is een belangrijke informatiebron voor de Participatieraad Zwolle op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg. Doel van het Cluster GGZ is om informatie en wensen van cliënten uit de dagelijkse praktijk op te halen. Het Cluster streeft een collectieve belangenbehartiging na voor alle direct berokkenen en cliënten van de GGZ.

Het Cluster GGZ bespreekt bijvoorbeeld wat nieuw beleid of nieuwe regelgeving betekent voor de Zwolse inwoners. Het Cluster bespreekt wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan – en moet. We denken daarbij vanuit het cliëntenperspectief.

De bijeenkomst vindt plaats in het Bedrijfsrestaurant van het Stadhuis, Grote Kerkplein 15. Aanmelden voor de bijeenkomst is nodig en kan via het volgende emailadres: vanderheijden@vdhtxt.com. Het manifest wordt dan toegestuurd.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Van Sibrand Hofstra zeker? Da’s een topper. Ken em nog van de tijd dat Radio Zwolle nog tenminste pogingen deed goed te worden. Al signaleerde ik er al vaak een broeinest van roddel en achterklap.

  Belangrijk ook, de aandacht voor de GGZ.
  Alleen vandaag al https://nos.nl/artikel/2212523-onthoofde-pop-gevonden-bij-amsterdamse-moskee.html als dit persoon niet nogal-verward is.
  En https://nos.nl/artikel/2212506-twee-gewonden-bij-geweldsincident-op-universiteitscampus-wageningen.html

  Zo jammer dat die VVD-mevrouw Edith Schippers wilde en moest bezuinigen op de GGZ!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.