Voorlichting makkelijker aanvragen via website COC

Het aanvragen van een voorlichtingsles over homoseksualiteit van COC Zwolle is vergemakkelijkt. Met een speciaal formulier op de website van de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit kunnen scholen, verenigingen en andere organisaties een les aanvragen.

Vrijwilligers van COC Zwolle geven jaarlijks vele tientallen keren voorlichting op scholen en bij andere organisaties. Doel is om op een laagdrempelige manier te vertellen over ‘homo of lesbisch’ zijn. Tijdens de les worden veel vooroordelen weggenomen en vragen beantwoord. Daarbij worden soms rollenspellen of andere lesvormen gebruikt. De vrijwilligers zijn getraind en passen de voorlichting aan op de aard van de groep.

Het begint bij voorlichting
“Voorlichting is de basis van COC Zwolle. Om een samenleving te bereiken waarin iedereen zichzelf kan zijn, moeten we zichtbaar zijn en open staan voor gesprek”, zegt voorzitter Irene Gerritzen van de vereniging. “Iedere drempel om die voorlichting níet te geven, moet geslecht worden. Met het nieuwe formulier is het aanvragen van een voorlichtingles supergemakkelijk geworden.” 

Het formulier is te vinden via www.coczwolle.nl/voorlichting. 

COC Zwolle
Naast de voorlichtingslessen, richt COC Zwolle ook op andere manieren op de buitenwereld. De informatie- en hulptelefoon en –chat zijn er bijvoorbeeld voor mensen met individuele vragen. Daarnaast organiseert COC Zwolle een gespreksgroep, waarbij homo’s, lesbo’s en biseksuelen (holebi’s) kennismaken en ervaringen uitwisselen. Tot slot geeft de vereniging een eigen magazine uit, en onderhoudt ze contacten met overheden en politieke en maatschappelijke organisaties. 

COC Zwolle wil van homoseksualiteit ‘de gewoonste zaak’ van de wereld maken. Het café in de Zwolse binnenstad is zeker vier avonden per week geopend en biedt een plek voor holebi’s én hetero’s om ontspannen uit te gaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Als je contact wil met COC voorlichters zal dat in Zwolle zeker geen weken duren. Als je via de website of het daarop vermelde mailadres contact opneemt zullen wij in 99,9 % van de gevallen binnen enkele dagen reageren.

    We stellen het wel op prijs als een aanvraag voor een bijeenkomst tijdig gebeurt, zodat we voldoende tijd hebben voor planning. Want alle voorlichters zijn vrijwilligers die vrij moeten kunnen regelen van hun werk of opleiding.

    Paul Augenbroe
    coordinator voorlichtingsgroep

Reageer