Omgeving Warmoespark-Berkumstraat - Foto: Pamela van der Zee
Omgeving Warmoespark-Berkumstraat
Foto: Pamela van der Zee

Weg- en treinverkeer in en rondom Zwolle nog steeds in problemen

Zwolle – De vrachtwagen die vandaag tussen knooppunt Hattemerbroek en afrit Zwolle-Zuid was gekanteld, is inmiddels weggetakeld. Rijkswaterstaat heeft inmiddels een spoedreparatie aan de geleiderail afgerond en daarmee is de weg in beide richtingen weer vrijgegeven. De files in en rondom Zwolle zullen nu langzaam af moeten gaan nemen.

Toch zullen de files naar verwachting nog niet direct zijn opgelost. Tussen Epe en knooppunt Hattemerbroek staat op dit moment nog 17 km stilstaand verkeer. Aan de andere kant staat tussen Nieuwleusen en knooppunt Hattemerbroek 9 kilometer file.

Als gevolg van deze files, lopen verschillende andere wegen nu ook vast. Op de A50 naar knooppunt Hattemerbroek stond als gevolg ook al 4 kilometer file. Ook op de N35 (N757) vanaf Wythem richting afslag Zwolle-Noord loopt het verkeer vast. Ook de binnenwegen in Hattem en Wezep zijn volgelopen met mensen die de file op de A28 proberen te omzeilen.

De NS heeft inmiddels al aangegeven dat het treinverkeer gestremd blijft. De storm heeft veel schade aan spoor, bovenleidingen en stations veroorzaakt die hersteld moet worden. Het gevolg is dat er vanavond hooguit enkele treinen kunnen rijden. ProRail geeft aan dat herstel vanavond en vannacht continu door zal gaan.

De NS adviseert reizigers om te kijken naar alternatieven voor de trein om naar hun bestemming te reizen. De informatie in de reisplanner is niet verder dan een half uur vooruit betrouwbaar. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de nasleep van de storm ook morgen merkbaar zal zijn.

Voor Zwolle blijven ook hier de problemen gelden. De eerste treinen lijken af en toe te rijden in de richting van Kampen en Emmen. Veel Intercity’s richting Leeuwarden, Groningen en Amersfoort rijden nog steeds niet, Sprinters slechts af en toe.

Reizigers die vanavond of morgen de weg op gaan, wordt geadviseerd vooraf naar de verkeerssituatie te kijken om zo onnodig stranden te voorkomen.

Update 21.00:
De files rondom Zwolle zijn inmiddels opgelost. Het treinverkeer komt langzaam op gang.

Artikel delen: