FC Zwolle verrassend naar kwartfinale KNVB-beker

FC Zwolle heeft dinsdagavond zeer verrassend de bekerwedstrijd voor de achtste finales van de KNVB-beker van eredivisionist NEC gewonnen. In Nijmegen werd het 0-2 voor Zwolle. 

Vooraf leek de opdracht voor FC Zwolle niet geheel onmogelijk; door dringen naar de kwartfinale van de K.N.V.B beker. Het rommelt immers al maanden bij NEC, het team draait niet goed en de supporters worden op z’n zachts gezegd ongeduldig. Bijkomstigheid is dat het ‘eerstedivisie clubje’ tegen de ‘grote’ uit de eredivisie moet, een underdog positie die FC Zwolle vaak wel past.


Na het eindsignaal barstte het feest voor de spelers en de ruim 400 meegereisde FC Zwolle supporters los!

FC Zwolle ging brutaal van start, hield het spel kort en haalde hiermee direct NEC uit haar spel. Het gevaarlijke spel en bij vlagen zelfs mooi en verzorgd voetbal wierp zijn vruchten af. Het eerste doelpunt van Zwolse zijde werd vlak voor de rust gescoord door D. Boerrigter, die hard uithaalde. In de tweede helft bleef de verwachte aanvalsgolf van NEC vrijwel uit, er werd zeer slecht met de kanzen omgesprongen en mede dankzij formidabel keeperswerk van D.Boer bleef het lang 0-1. NEC speelde het laatste half uur van de wedstrijd met tien man na de tweede gele kaart voor J. Lens. In de 80e minuut was het B. Van Polen die de 0-2 op het scorebord bracht. Hiermee zat de wedstrijd definitief op slot en kon het Zwolse carnaval in Nijmegen alvast beginnen.


Blijdschap in de Goffert!


Trainer Mario Been voelde zich na afloop in de steek gelaten door zijn spelersgroep

Na afloop was het erg onrustig in en rondom het stadion, veel NEC supporters verlieten de tribunes na de 0-2 en wilden verhaal gaan halen bij het bestuur van de club. De ME voerde charges uit en de bezoekers mochten pas na 3 kwartier wachten het stadion verlaten. Trainer Mario Been was zeer ontstemd over zijn spelersgroep. Tegenover de pers verklaarde hij: ‘Ik heb ze allemaal een boete van € 500 gegeven, en gevraagd of het nog zin heeft of ik hier blijf als trainer.’ Marion Been verder: ‘Hier gaan koppen rollen en ik ga het mes drasties in het elftal zetten’ Trainer Jan Eversen was na afloop uiteraard opgetogen. De spelersbus van FC Zwolle werd thuis opgewacht door supporters met vuurwerk. En nu afwachten welke spits er bij de club komt van de € 70.000 winstpremie…

Meer foto’s bij ‘Lees verder’

 
De 0-2 in de maak, Bram van Polen haalt uit..


Veel NEC supporters verlieten het stadion bij de 0-2 om verhaal te gaan halen bij bestuur


Feest bij de FC Zwolle supporters


De verdediging van NEC wordt op het verkeerde been gezet

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Trouwens wat een laffe teksten zijn dat eigenlijk ook he, van trainers als BeenTJE:
  In de steek gelaten door spelersgroep….en als zijn contract wordt verlengd ondanks belabberde prestaties van Nec in de kelder van de eredivisie. Dan is iedereen en alles PRIMA (bestuur en spelers). Wees een vent en pak ook in mindere dagen je verantwoordelijkheid flapdrol!

 2. ”grote” eredivisieclub??

  NEC staat 15 hoor dan ben je echt niet groot tegenover onze Fc (2 op de jupiler ranglijst), ik begrijp dat er aanhalingstekens omheen staan maar toch moest ik het ff kwijt, het verschil qua niveau is gewoon klein tot nihil als je de standen op de ranglijsten bekijkt.

 3. Nou Natas…..normaal gesproken is het verschil tussen nr. 2,3,4 en 5 van de Jupiter-divisie en de nr. 15, 16, 17 en 18 van de eredivisie behoorlijk groot. Kijk maar eens uit welke competitie de club komt die al jaren de nacomp. wint.

 4. Nec is zo slecht nog niet Natas; paar goede spelers als ze echt een team vormen! Heb mijn zwager (ook aanhanger van de momenteel helaas tegen een 1-0 achterstand aankijkende Godenzonen) vanmiddag al per mail gewaarschuwd voor de uitwedstrijd volgende week! Hij wilde er echter nixxx van weten en beloofde een kampioenschap 😉

 5. Nou ik vind NEC toch echt gewoon slappe hap!!

  Het is net wat van Ge zegt op .org iedereen praat alleen maar over hoe slecht NEC was terwijl zwolle daar gewoon met totale bezieling stond te voetballen, dat is wat mij steekt

 6. bout jou dat nou Natas; Zwolle is bij de laatste 8 ten koste van een eredivisieclub……hahaha. Ook wel mooi voor dat zichzelf overschattende Beentje 😉

Reageer