Zwolle derde best bestuurde decentrale overheid

Zwolle derde best bestuurde decentrale overheid

Zwolle – Twee weken geleden hoorden werd Zwolle was genomineerd als best bestuurde decentrale overheid. Helaas zijn is Zwolle net niet in de prijzen gevallen: de provincie Noord-Brabant vergaarde de meeste stemmen en is daarmee verkozen tot best bestuurde decentrale overheid 2017. De gemeenten Utrecht en Zwolle kregen net iets minder stemmen en eindigden als tweede en derde.

“Uiteraard vinden we het jammer dat we niet gewonnen hebben, maar we zijn trots op onze derde plek en feliciteren de provincie Noord-Brabant”, aldus burgemeester Henk Jan Meijer. “We beschouwen de nominatie als een compliment voor heel Zwolle! Niet alleen voor de gemeente, maar voor alle inwoners, ondernemers, organisaties en andere overheden. Goed besturen kunnen én doen we immers niet alleen. Samen met al die partners werken we aan een sterke stad en regio, nu én morgen; aan een fijne plek om te wonen, werken, studeren en leven. Volop arbeidskansen, met sterke topsectoren, excellent onderwijs en kennisnetwerken. Anderen omschrijven Zwolle als een professionele overheid, die zich energiek inzet om de werkgelegenheid te vergroten en vooruitgang boekt in de ontwikkeling van de gemeente. Dat wordt gewaardeerd door bewoners en ondernemers. De gemeente Zwolle hoopt dat de Zwollenaren op 21 maart massaal hun stem laten horen. Zij kiezen het nieuwe gemeentebestuur en bepalen zo mee hoe Zwolle bestuurd wordt.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Pardon ? lezende

  “Twee weken geleden hoorden werd Zwolle was genomineerd “.
  “Helaas zijn is Zwolle net niet ”

  Wie leest er dan nog verder, ik niet. Misschien heeft Trump wel gelijk.


  ⚠️ Meld

 2. @ Hikje; beodoel met “Gelijk in”….”Zoals in”….bedoel je dat “verkiezing is doorgestoken kaart en comedy”, met “Misschien heeft Trump wel gelijk”?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.