Regio Zwolle informeert Tweede Kamerleden over ontwikkelingen

Regio Zwolle informeert Tweede Kamerleden over ontwikkelingen

Zwolle – Als één van de sterkste en meest dynamische groeiregio’s van Nederland biedt Regio Zwolle op alle fronten de ruimte om te groeien. Regio Zwolle heeft dé ideale infrastructuur voor een duurzame groei dankzij de uitstekende logistieke positie, sterke topsectoren en het excellente onderwijs en innovatienetwerk. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle, voorzitter van de Regio Zwolle licht toe: “Het is goed om dit uit te blijven dragen, juist landelijk. De regio is immers een kerngebied van nationaal economisch belang. Om het jaar bezoeken we de Tweede Kamerleden in Den Haag. Dit keer ontmoeten we ook nieuwe volksvertegenwoordigers. We vinden het als regio belangrijk dat we van elkaar kunnen leren. Binnen de regio werken we vanuit de drieslag grensontkennend, gunnen en groeien en dat laten we graag zien in Den Haag.”

Op woensdag 24 januari vindt de tweejaarlijkse bijeenkomst plaats met Tweede Kamerleden in de hofstad. De Regio Zwolle laat zien waar zij voor staat en roept op tot een samenwerking met het rijk, over de grenzen van de departementen heen, om te komen tot een uitgebalanceerd arrangement voor de arbeidsmarkt. Naast deze bijeenkomst in Den Haag worden Kamerleden regelmatig in de regio uitgenodigd.

In de vorm van een tafelgesprek onder leiding van Emmely Levèfre vertellen verschillende afgevaardigden uit Regio Zwolle over wat Regio Zwolle uniek maakt. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, verzorgt een korte inleiding en aansluitend gaat Emmely Levèfre met hem en Henk Jan Meijer in gesprek. Vervolgens komen Henk ten Hove (voorzitter Economic Board Regio Zwolle), René de Heer (wethouder Zwolle en trekker Human Capital Agenda Zwolle), Bert Beun (voorzitter CvB Deltion), Laurens de Lange (voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en ondernemer installatiesector Unica), Fenna Eefting (bestuurder zorginstelling Vogellanden) en Jasper Vrieling (ondernemer zakelijke dienstverlening en bestuurslid Stichting Metropool) aan tafel om de aanpak van krapte op de arbeidsmarkt door Regio Zwolle verder te bespreken.

Meijer vervolgt: “We hebben bijvoorbeeld als regio goede ideeën hoe om te gaan met krapte op de arbeidsmarkt. We willen samen werken aan baanbrekende en innovatieve oplossingen. Oplossingen dwars door departementen en sectoren heen en daarvoor is ruimte nodig om te experimenteren. Dan kan de Regio Zwolle oplossingen bieden. We werken in de regio ook al gezamenlijk met ondernemers en onderwijsinstellingen aan een zogeheten regionale Human Capital Agenda. Het is goed dat de regio de landelijke politiek hierover informeert en vervolgens samen met het Rijk dit maatschappelijk vraagstuk op innovatieve wijze oplost.”

Door haar ligging is de Regio Zwolle de schakel tussen de Randstad, het noorden en Europa. We excelleren in de top sectoren Kunststoffen, E-commerce, Health en Agri&Food. De regio presteert goed en biedt uitstekende arbeidskansen, veel ruimte voor uitbreidingsmogelijkheden en een prettig leefklimaat. Door een aantrekkelijke woonomgeving en moraal van haar bevolking is de Regio Zwolle bij uitstek de plek voor een bedrijf om zich te vestigen. Regio Zwolle biedt op alle fronten de ruimte om te groeien, als bedrijf, als persoon en in kwaliteit van leven.

De twintig deelnemende gemeenten aan de Regio Zwolle zijn Dalfsen, De Wolden, Dronten, Elburg, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Urk, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle. Verspreid over de regio (ca. 3.655 km2) wonen circa 675.000 inwoners. Daarnaast werken er vier provincies mee in de regionale samenwerking: Overijssel, Drenthe, Gelderland en Flevoland.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Bijzonder (nogal elitair) gezelschap

  Emmely Levèfre van https://christcentered.nl/over-ons/visie-missie/ = Apostolische familiekerk
  Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW en …CDA-er
  Henk-Jan Meijer burgemeester…VVD
  Henk ten Hove (voorzitter Economic Board Regio Zwolle) Commissaris (voorzitter) Kendrion
  René de Heer (wethouder Zwolle en trekker Human Capital Agenda Zwolle)…VVD,
  Bert Beun (voorzitter CvB Deltion),voorzitter van het college van bestuur van het Deltion College. Daarnaast is hij onder meer de preses van voetbalclub HHC uit Hardenberg en bestuurslid van het…CDA in die plaats.
  Laurens de Lange (voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en Commercieel Directeur Unica Groep)….gepromoot via De Swollenaer… zal dus ook wel bij de …VVD horen (tellen me maar niet als zodanig mee).
  Fenna Eefting (bestuurder zorginstelling Vogellanden) Opgeleid bij Business Universiteit Nyenrode
  Jasper Vrieling (ondernemer zakelijke dienstverlening en bestuurslid Stichting Metropool. staat hier)
  Terwijl ik dit lees: Stichting Metropool Zwolle heeft haar bestuur uitgebreid met twee nieuwe ondernemers, onder wie Jasper Vrieling, directeur advies en verkoop van de Vrieling Adviesgroep, uit Hardenberg.

  9 personen:

  2 van het CDA
  3 van de VVD
  1 Bestuurder van Nyenrode
  1 Directeur
  1 Voorzitter en Commercieel Directeur
  1 van Apostolische kerk

  Is dit niet een Rotary ZONDER wat voor goede doelen te betekenen?
  Wederom ligt de innige band tussen de nogal rechtse partijen VVD en (VVD-light), pijnlijk bloot.

  Over krapte op de Zwolse arbeidsmarkt….


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.