Groot enthousiasme bij Schoolzwemkampioenschap 2018

Groot enthousiasme bij Schoolzwemkampioenschap 2018

Zwolle – Het Schoolzwemkampioenschap 2018 is van start gegaan. En ook dit jaar hebben weer veel enthousiaste teams zich aangemeld. Zo veel zelfs, dat door het grote aantal deelnemende teams het kampioenschap is opgedeeld in twee dagen. Afgelopen woensdag 17 januari vond de eerste voorronde plaats in zwembad ‘de Vrolijkheid’. Woensdag 24 januari aanstaande staat de tweede voorronde op het programma. Het kampioenschap is georganiseerd door SportService Zwolle in samenwerking met Swol1894 en Optisport Zwolle.

In totaal doen er maar liefst 48 teams van 24 Zwolse basis scholen mee aan het Schoolzwemkampioenschap. Door het gigantische aantal fanatieke zwemmers is het kampioenschap verdeeld over twee dagen. Per voorronde strijden 24 teams tegen elkaar voor de beste tijd. De eerste ronde, afgelopen woensdag, was een groot succes, waarin veel knappe tijden behaald zijn.

De top drie van afgelopen woensdag:
1. De Vlieger 3
2. De Duyvencamp 1
3. IJsselhof

Woensdag 24 januari aanstaande vindt de tweede voorronde plaats. Na afloop van deze ronde wordt bekend welk team zich schoolzwemkampioen van 2018 mag noemen.

In geval van blessures is Fysio Plus actief om meteen in actie te komen daar waar dit nodig is.

De afgelopen jaren hebben altijd veel vrijwilligers van Swol1894 zich ingezet voor het Schoolzwemkampioenschap. Dit jaar is dat niet anders. Per voorronde zijn er 30 vrijwilligers van de club aanwezig om de wedstrijden in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat
alles volgens plan verloopt. Daarnaast staan de kantinemedewerkers paraat om de zwemmers van wat lekkers te voorzien.

Marco Welink van SportService Zwolle is lovend over de samenwerking met Swol1894: “Het is fantastisch om te zien hoe elk jaar weer, zoveel mensen zich vrijwillig inzetten om het Schoolzwemkampioenschap tot een succes te maken. Daar waar andere evenementen nog wel eens moeite hebben met de werving van vrijwilligers, heeft Swol1894 de beschikking over een team van onvermoeibare en fanatieke vrijwilligers. Wij zijn trots op de groep mensen die er elk jaar weer voor zorgen dat het Schoolzwemkampioenschap een groot succes is.”

Artikel delen: