PvdA bouwt verder aan een mooi, groen, lief en sociaal Zwolle

PvdA bouwt verder aan een mooi, groen, lief en sociaal Zwolle

Zwolle – Het verkiezingsprogramma van de PvdA dat in november door de leden is vastgesteld, wordt vandaag gepubliceerd op hun website. Lijsttrekker Meijerink: “Wat ik zo mooi vind aan ons verkiezingsprogramma is dat er grote ambities in staan, bijvoorbeeld op het gebied van werk, zorg en duurzaamheid. Maar ook hele concrete doelen, zoals een nieuwe sportvoorziening in Dieze en een extra sociaal wijkteam in de Aa-landen. Al onze inzet draagt bij aan dat mooie, groene, lieve en sociale Zwolle waar we ons met heel ons hart voor inzetten.”

Meijerink: “Voor het schrijven van het verkiezingsprogramma is er in heel veel wijken, met heel veel Zwollenaren gesproken. Er is ook met (ervaring)deskundigen over verschillende thema’s van gedachten gewisseld en natuurlijk zijn de leden geraadpleegd”. De uitkomsten daarvan kunnen niet worden samengevat op een A4tje vindt de PvdA. En dat wil ze ook niet. Daarom hebben de wijken een eigen actieplan en is per thema beschreven wat de PvdA wil bereiken en hoe. Kijk op zwolle.pvda.nl/standpunten voor de actiepunten voor elke wijk en voor de uitgebreide standpunten.

Morgen tussen 13:00 en 15:00 mag iedereen Eefke Meijerink het hemd van het lijf vragen over het verkiezingsprogramma in buurtkoffiehuis Bij Siem aan het Simon van Slingelandtplein 36. Daar bivakkeert de PvdA de komende week tijdens hun zogenaamde buurtbivak, waarbij ze telkens een week lang in een buurt meelopen bij organisaties, bewoners en bedrijven.

Verkiezingsprogramma PvdA Zwolle 2018-2022

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Netjes hoor! Mooi: “Al onze inzet draagt bij aan dat mooie, groene, lieve en sociale Zwolle waar we ons met heel ons hart voor inzetten.” Goed dat “lief” ook gewoon weer benoemd wordt in deze snel verhardende samenleving. Kom net uit de stad en niet heel veel, maar wel alle drie lieve mensen ontmoet.


  ⚠️ Meld

 2. Lief..? Dat woord is gedachtengoed van wijlen burgemeester Eberhard Van der Laan. Ik vind dat hier behoorlijk misplaatst, omdat een lief en sociaal in Zwolle niet echt van toepassing is. Sociaal en lief is het echt niet dat 3500 cliënten zonder zorgaanbieder zitten en op zoek moeten. Hoewel zoeken… keus is er niet echt, ik laat het hier maar bij… erg dat je daar met heel je hart en ziel voor in zet.


  ⚠️ Meld

 3. Van de Laan was trots op zijn stad,vraag dat maar eens in kraaiennest daar zijn ze trots het lijkt wel Zuid Afrika daar met al dat volk..Oogkleppen o wat zijn we trots.
  Shame on you Pvda.


  ⚠️ Meld

 4. Herinner me vaag: Geloof, hoop en liefde…. Hoe lang zal dat dat oorspronkelijk wel niet bedacht zijn?

  “Boos” vind ik ook een mooi woord. Slechts een slappe “tegenstelling”.
  Dan vind ik “haat” beter.


  ⚠️ Meld

 5. Sprak deze innemende man na de live uitzending van “Spijkers met Koppen” in mooi-Zwolle…
  Wat heeft ie ook hier weer, 100% gelijk, in De Stentor!

  Sporre: stop met koopzondagdebat

  PvdA’ er pleit voor ondernemersvrijheid
  Het koopzondagdebat is funest voor het imago van Zwolle, stelt Gaston Sporre. De oud-voorzitter van de regionale Kamer van Koophandel roept politici daarom op het thema te laten rusten en ondernemers de vrije hand te geven.
  JORDY BOSCHMAN EN INGRID STIJKEL
  Sporre (72) vindt dat Zwolle een achterstand heeft in te halen op andere steden. De huidige regels, waarbij de politiek beslist over het aantal winkelzondagen (nu maximaal 15), passen volgens hem niet meer bij een grote stad.

  ,,Zwolle staat in de eredivisie van de grote steden in het linkerrijtje. Dat schept verwachtingen en verplichtingen. Je moet niet het stigma krijgen: Zwolle is een hele mooie stad, maar je moet er zondag niet zijn.”

  Hij roept de Zwolse politiek op geen verbod op te leggen voor iets waar je het niet mee eens bent. Hij raadt ondernemers aan met een gezamenlijk plan te komen om zo te proberen de besluitvorming over koopzondagen niet aan politici over te laten. De Coalitiepartijen ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD hebben het aantal koopzondagen nu nog begrensd.

  Gerard van Dooremolen, voorman van de Zwolse ondernemersclub Citycentrum, deelt Sporres visie. ,,Ook ik vind dat dit geen politiek item zou moeten zijn. Maar helaas voelen sommige mensen zich geroepen om er wel wat van te moeten vinden, ook politieke partijen. Het is dan een soort dogma dat opgelegd wordt aan iedereen.” Het huidige college van burgemeester en wethouders zit volgens hem gevangen in zijn eigen afspraken. ,,Het volgende college moet zeggen: ‘We hebben ervan geleerd. Waarom bemoeien we er ons nog mee?”’

  Citycentrum wil nog voor de raadsverkiezingen van 21 maart de conclusies van een koopzondagen-enquête onder ondernemers presenteren. Van Dooremolen verwacht dat grote ketens voor maximale ondernemersvrijheid op zondag zijn, terwijl kleinere winkeliers waarschijnlijk een goede onderlinge regeling willen. Zowel Sporre als Van Dooremolen vindt het geen probleem als dat erin resulteert dat niet alle winkels op zondag open zijn.

  lees verder op regio 7: ‘Geen kadaverdiscipline voor winkeliers’…………..


  ⚠️ Meld

 6. Dick je kijkt en luistert toch hopelijk niet alleen naar de VA!RA, de wereld is sinds internet veel groter en gevarieerder geworden.


  ⚠️ Meld

 7. Luister sowieso veel te weinig radio. Je kunt je vast voorstellen dat ik zoo oversla. Oost draait in mijn ogen hele matige muziek. Wat ik meekreeg vind ik ze journalistiek ook niet goed genoeg. Radio 1 is overdag best goed. Maar kies dan voor Radio 2. Heel jammer dat Sander de Heer zomaar van de zender werd gehaald en ze er spassmacher Ekdom neerzetten. Giel is nogal passé. Vind (de VARA op Radio 3 nixxx)
  Zondag voort eerst sinds lang weer naar Langs de Lijn geluuster: geweldige formule. Nu weer met Hugo Borst. Formule = plaatselijk veel nageaapt. Wil morgen met maat (hoop dat ie het ook wat vindt) Ajax-Feyenoord weer ouderwetsch met radio LdL luisteren. Vind het erg spijtig dat ik Het Oog nooit meer hoor.

  Ben nog eens bij jeugdheld Frits Spits in de studio geweest….Met Kruip in de huid van. (Destijds uitgezonden door???). Was in elk geval zeker niet politiek gekleurd.

  Radio is eigenlijk mijn favoriete medium. Moet eigenlijk meer luisteren. Bedankt voor het aanstippen.
  Maar je kunt tegenwoordig, als je muziek wilt horen en geen reclame of geouwhoer….Heel simpel zelf aan de muziekknop zitten. Zo lang je wilt. Via YouTube als gratis jukebox.

  PS 18:40 wel “De Verandering” op NPO2
  En PEC live natuurlijk
  Vorige week zaterdag waren er nog 3 cabaretiers op tv. Pieter Derks en Ali B op de NPO. Vond ze beiden leuk. Ja, Ali ook. Maar wat was die Teeuwen op RTL 4 een irritante aansteller. Kon de humor er niet van inzien. Maar goed “humor” is natuurlijk subjectief.

  22:00 Holland! Op NPO3
  Daarna willen we (denk ik) ook op tv het heft zelf in handen nemen, middels een leuke film of wat anders.


  ⚠️ Meld

 8. Frits Spits luisterde ik ook altijd naar, vaak ook tijdens het huiswerk maken, de goede oude tijd oud…
  Deed jij mee aan de kwis bij Frits Spits?
  De verandering kijk ik ook wel eens. Ik neem meestal de tv programma’s op die ik wil kijken, geen gedoe met reclames enzo.


  ⚠️ Meld

 9. Absoluut ongeëvenaard goed Frits Ritmeester….heeft ook mijn passie voor Nederlans aangewakkerd!
  Zo’n geweldig aardige vent. Meeswingend met de muziek. Zei ‘off record’ dat ie vriend was bij deze “waarbij ik in de huid kroop’
  Heb “De Standaard van Spits” ook.
  Heb nog een foto dat aan lag gemeerd aan De Pannenkoekendijk. Voor een live-uitzending”. Nog getooid met een volle zwarte haardos.


  ⚠️ Meld

 10. Kwis was onderdeel van door de week s programma. Tussen 1w e 2. Heette dat ook niet “Kruip in de huid van?” ….’of tijd voor 2″

  Maar Hilversum gereden….daar stond De wondertelefoon.


  ⚠️ Meld

 11. Ok ik wist niet meer dat je naar Hilversum moest rijden als je wist wie de persoon was in kruip in de huid van.
  Een tijdje terug was de laatste radiouitzending van Frits nog op de tv, erg enthousiast en beweeglijk inderdaad.


  ⚠️ Meld

 12. Ik zou passend toewijzen afschaffen: is discriminatie. Ieder jaar €10,- bij betalen om ingeschreven te blijven als woningzoekende ook afschaffen: is pure uitbuiting, omdat je pas na 10 jaar 1ste kandidaat bent.

  De inkomens vanaf €30.000 moeten in de vrije sector gaan huren, hiervoor kunnen apart woningen bijgebouwd worden vanaf €700,-

  Verder is PVDA weer op de goede weg. Luistert u vooral naar het volk.


  ⚠️ Meld

 13. Het volk kan u ook bijpraten over ervaringen met Premie-A koopsubsidie. Begin jaren ’90. Dat was een geweldige oplossing destijds, als je net van school kwam…..kon je toch kopen. Ken verhalen uit Zuid en uit Berkum.


  ⚠️ Meld

 14. PVDA weer op de goed weg hahaha prachtig ze gaan rollend de tent door.
  Er is nog nooit zoveel onenigheid geweest bij deze weggeefpartij.
  Laat die verhalen maar zitten die hoef ik niet te horen.
  Kan met mijn eigen ogen zien wat voor een zooitje ze der hebben van gemaakt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.