Goede doelen Scania Zwolse Halve Marathon bekend

Goede doelen Scania Zwolse Halve Marathon bekend

Zwolle – De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Stichting Care4BrittleBones, Stichting Empower en Stichting Hospice Zwolle. Elk goed doel ontvangt tevens vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd.

Stichting Care4BrittleBones zet zich in voor een betere kwaliteit van leven van mensen met de broze botten ziekte OI door middel van meer medisch wetenschappelijk onderzoek. Het Zwolse ziekenhuis Isala beschikt over een nationaal expertisecentrum voor mensen met deze afwijking. Bijna vier op de tien mensen met de broze botten ziekte OI heeft in de afgelopen jaren een bezoek gebracht aan het expertisecentrum van Isala, dat dankzij Stichting Care4BrittleBones daadwerkelijk de kwaliteit van leven voor deze mensen heeft weten te verbeteren. Alles wat de stichting doet is gedragen door drie kernwaarden: positief, inspirerend en innovatief. Stichting Empower is een non-profit organisatie voor begeleiding van kinderen, jongeren en jong volwassenen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD. De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en een gezonde leefstijl. Door middel van bewegen en actief samenwerken overwinnen cliënten angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld. Een groot succes is dan ook de hardloopgroep van Empower. Deze groep wordt steeds groter, waarmee tevens de kostenpost voor de hardloopgroep groeit. Als stichting kan Empower geen echter lidmaatschapsgeld vragen, dus zijn donaties meer dan welkom.

Hospice Zwolle is een gastvrij huis voor iedereen die naar verwachting nog slechts korte tijd te leven heeft. Een huiselijk verblijf waar mensen hun leven tot het einde toe zo comfortabel mogelijk en op eigen wijze kunnen invullen. Iedereen is er welkom, ongeacht de aard van de ziekte, levensbeschouwing, inkomen of leeftijd. Hospice Zwolle is een low care hospice. Dit houdt in dat het vooral door vrijwilligers wordt gedragen. De gasten nemen, waar dat kan, hun eigen verpleegkundigen, huisarts en thuishulporganisatie mee. Op afroep kunnen paramedici worden ingeschakeld. Om de continuïteit van Hospice Zwolle te kunnen waarborgen heeft de stichting jaarlijks veel geld nodig, dat via de opbrengst van acties, giften en donaties bijeen moet worden gebracht.

Al zeventien jaar gaan sport en gezelligheid erg goed samen bij de Scania Zwolse Halve Marathon. De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters en weten iedere keer weer harder te lopen door de aanmoedigingen van het publiek. Ook in 2018 zal het evenement groots worden. De inschrijving start op zondag 25 februari om 12.00 uur. Over belangstelling hoeft de organisatie niet te klagen, dus tijdig inschrijven via www.halvemarathonzwolle.nl wordt sterk aangeraden. Aan de Scania Zwolse Halve Marathon kunnen maximaal 4.000 lopers meedoen. Voor de Wavin 4 Engelse Mijlen geldt een maximum van 4.500 lopers. De inschrijving voor de twee Business Runs start eveneens op zondag 25 februari om 12.00 uur.

Artikel delen: