Zwols Balletjeshuis is Prominent 2018 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwols Balletjeshuis is Prominent 2018

Zwolle – Carnavalsvereniging d’Oelewappers reikte de prijs voor prominent 2018 uit aan het Zwols Balletjeshuis op het jaarlijkse prominentenbal. Het Zwols balletjeshuis is in 1845 opgericht door J. van der Kolk en sindsdien alom bekend vanwege het Zwolse balletje, een snoepje wat al meer dan 150 jaar bestaat. Inmiddels hebben zij nog meer bekendheid weten te veroveren.

Zo staat de Zwolse lekkernij afgebeeld op een postzegelvel tussen de Bossche bol, Drents kniepertje en Amsterdamse ui. Veel toeristen weten het Zwolse balletjeshuis te vinden door de vermelding in de Capitool Gids. Niet alleen de balletjes, maar het huisje op zich zorgt al voor veel bezoeken van toeristen. Voor souvenirs, of voor een echte verzamelaar kun je hier ook terecht. Door de verkoop van deze artikelen wordt Zwolle, als stad goed gepromoot.

Om 23.11 uur nam de voorzitter het woord op het prominentenbal, en mocht hij de prijs uitreiken die Wies en Annelies van het Zwolse balletjeshuis vol trots in ontvangst namen. Een gezellig feest in Wijkcentrum De Weijenbelt waar menig Zwolse Carnavalsvereniging acte de presence gaf , en een mooi woord sprak tot Prins Feike I, en zijn adjudanten Big&Ben. Zanger Glenn Palm en DJ Rick hebben ervoor gezorgd dat er na de nodige felicitaties nog tot in de kleine uurtjes werd doorgefeest.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.