Informatie over wonen met verstandelijke beperking

Op dinsdagavond 29 januari  is in Zwolle een informatiebijeenkomst over de verschillende woonmogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking.

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over verschillende woonvormen, zoals het wonen in een beschermde woonomgeving, een kleinschalige woonvorm, zelfstandig wonen, wonen op een zorgboerderij, in een Thomashuis of in een particulier initiatief. De vraag die tijdens de bijeenkomst centraal staat, is: ‘Hoe kies ik de woonvorm of woonmogelijkheid die het beste bij mijn zoon, dochter, broer of zus past?’

Samen met u kijken we naar:

  • Welke woonmogelijkheden zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking?
  • Hoe komt u tot een keuze voor de juiste woonmogelijkheid?
  • Hoe wordt de zorg gefinancierd?
  • Waar vraag ik een indicatie aan?

De algemene inleiding wordt gehouden door Jonnie Bosch van Philadelphia Support.

De themabijeenkomst wordt gehouden in Dienstencentrum De Terp, Radewijnstraat 1 in Zwolle.

De avond begint om 19.30 uur; de zaal is om 19.15 uur geopend. U hoeft zich niet aan te melden voor de bijeenkomst en de toegang is gratis.

De avond wordt georganiseerd door de Regionale Federatie van Ouderverenigingen IJssel-Vecht, samen met Philadelphia Support en MEE IJsseloevers.

Meer informatie kunt u krijgen bij Huub te Braake, consulent Regionale Federatie van Ouderverenigingen IJssel-Vecht, telefoon 06-53264816, e-mail h.tebraake@meeijsseloevers.nl

De RFvO staat voor een goed bestaan van mensen met een verstandelijke beperking

Artikel delen:

Reageer