Sparta handhaaft zich in de subtop

Sparta handhaaft zich in de subtop

Zwolle – De korfballers van Sparta hebben goede zaken gedaan in de Overgangsklasse. De ploeg uit Stadshagen speelde in een ijzersterke partij subtopper Pernix volledig van het veld, 28-17.

In de eerste ontmoeting had Sparta in een matig duel de punten onnodig in Leiden gelaten. In het thuisduel zette het team van trainer Henco Pullen de balans meer dan recht. “Vooral verdedigend was het genieten. De dames van Pernix zijn heel gevaarlijk en kunnen wedstrijden beslissen. Ik vind dat onze dames hun taken perfect hebben uitgevoerd.”

Sparta schoot uit de startblokken met twee doelpunten van Jeroen Hukema. Ook het andere vak scoorde snel met Déanne de Lange en Dion Westening en daarmee was het eerste verschil direct gemaakt. Pim Steenbergen ontmoette in zijn directe tegenstander een zeer sterke allrounder en hun duels waren een lust voor het oog. Sparta bouwde zijn voorsprong gestaag uit en Pernix wisselde naar hartenlust om het aanvallende antwoord te vinden. Zonder succes. “Ze scoren er na rust maar zes. Dat zegt genoeg”, liet een tevreden Henco Pullen, die heeft bijgetekend voor minimaal een seizoen, optekenen. Volgende week ontvangt Sparta Fiks. Als er dan weer gewonnen wordt, is lijfsbehoud al bijna zeker.

Sparta – Pernix 28-17 (15-11). Doelpuntenmakers Sparta: Jeroen Hukema 7, René Compayen 6, Pim Steenbergen 4, Déanne de Lange 3, Dion Westening 3, Rowie Soldaat 2, Anique Steenbergen 2, Jildau de Jong 1.

Artikel delen: