Maak je straat bij-vriendelijk tijdens NLdoet

Maak je straat bij-vriendelijk tijdens NLdoet

Zwolle – Op dinsdag 30 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 9 en 10 maart de omgeving aantrekkelijker voor bijen te maken. Denk hierbij aan het bouwen van een insectenhotel, bij-vriendelijk plant- en zaaigoed of een buurtboomgaard bij-vriendelijk inrichten. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij de Creatieve Coöperatie. Onder het genot van een hapje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle kunnen ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.

Het gaat niet goed met de bij! Ongeveer de helft van de Nederlandse bijensoorten is achteruitgegaan. Hiervan is een deel zelfs helemaal uit Nederland verdwenen. En ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, willen we tijdens NLdoet op 9 en 10 maart met zoveel mogelijk buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven de stad bij-vriendelijk maken.

Organisaties met een rechtsvorm kunnen rechtstreeks via www.NLdoet.nl een aanvraag tot 400 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens NLdoet een klus te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het bij-vriendelijk maken van je straat of buurt, maar heeft je initiatief geen rechtsvorm of wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op dinsdag 30 januari tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in de Creatieve Coöperatie (Esdoornstraat 3, Zwolle). Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, een hapje en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet welke gegevens je dient mee te nemen op 30 januari.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Deze inloopavond is één van de activiteiten die groene buurtinitiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daarbij wonen in en rond Zwolle. Provincie Overijssel ondersteunt de Groene Loper Zwolle.

Artikel delen: