Ervaren “verwarde personen” in meldkamer

Ervaren “verwarde personen” in meldkamer

Zwolle – Vanuit de Klankbordgroep Ervaringsdeskundigen GGD Zwolle e.o. gaan twee leden een avond luisteren in de meldkamer. De twee leden zijn allebei vanwege verward gedrag ( psychose) opgepakt, en maken nu deel uit van de Klankbordgroep Ervaringsdeskundigen GGD.

Binnen de GGD en gemeente maakt de Klankbordgroep deel uit van de projectgroep “Sluitende aanpak verwarde personen”. Iedere gemeente in Nederland heeft de opdracht daar beleid voor te vormen.

Om elkaar te ondersteunen ( de Politie district Oost en Klankbordgroep) werd het idee opgepakt om ervaringsdeskundigen eens te laten luisteren naar de meldingen die binnen komen, en wat er mee gedaan wordt. Niet als een controle, maar om meer zicht te krijgen op de verschillende verwarde personen, en hoe je de meldingen kunt herkennen.

Meer info : Mink de Vries, Klankbordgroep, 06-28987955

Artikel delen:
Reactie 1
  1. tja er zullen vast psygiatriese patienten zijn maar om iedere verwarde of verslaafde nou psygiatriese patient te noemen somige komen niet bij een ggz of hebben geen medicatie .in nederland en zwolle maar ze zouden het kunnen worden inderdaad als zorg ,steun uitblijft bij deze personen in de maatschappij ,


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.