Lev-06 lanceert lijst promokanjers van Zwolle

De politieke vereniging Lev-06 heeft het initiatief genomen om een top-10 samen te stellen van personen en evenementen die Zwolle komend jaar op de kaart zullen zetten. Ook hebben we een tip-lijst samengesteld van Zwolse fenomenen die in 2008 landelijk kunnen doorbreken.

De lijst – die we publiceren op onze website en vrij geven aan de pers – is een resultaat van een afgewogen denkproces van enkele actieve leden van Lev. De lijsten zijn dus niet gebaseerd op vergelijkend cijfermateriaal. Het betreft een voorspelling op basis van feiten, verwachtingen en vermeend inzicht. Lev-06 streeft naar een levendige stad die positief opvalt in Nederland. Lev heeft waardering voor mensen en organisaties die Zwolle op de kaart zetten. Met onze lijst hebben we geen andere pretentie dan positieve aandacht voor de boegbeelden van Zwolle en het prikkelen of inspireren van de lezer.

Als vervolg op de lancering van de promokanjers, nodigt Lev-06 ook andere Zwollenaren uit om een eigen rangschikking te maken. Zij kunnen hun eigen top-10 kenbaar maken via de website www.lev-06.nl Lev hoopt dat de Zwolse promokanjes kunnen uitgroeien tot een jaarlijks fenomeen, die door vele Zwollenaren wordt gedragen. Zo lijkt het ons een leuk idee om eind 2008 de promokanjers van dit jaar te laten kiezen door mensen van binnen en buiten Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 17
  1. Lev 06, hopen dat daar de volgende verkiezingen wat meer op gestemd wordt. Ondanks het kritiek over een niet volledig programma, is dit de enige echt progressieve partij met ballen. Precies wat conservatief Zwolle nodig heeft! Laat de andere partijen zich maar richten op de onvolledigheden in het programma van lev-06 en laat lev-06 zich bemoeien met de elementen waar jong Zwolle behoefte aan heeft!

  2. Mooi betoog maar tot welke leeftijd is “jong”? Natuurlijk (en politiek antwoord) ben je zo jong als je je voelt. Maar als het minstens tot de leeftijd van Sibrand is vind ik het prima en is het idd volgende keer het overwegen waard. Ook dé top-dj van Zwolle stond op de lijst (als duwer geloof ik) dus dat pleit eveneens voor ze. Potverdorie De Godenzonen staan weer op ’t punt te beginnen tjooooooo. Oh ja; Lev-06 is er nog respons gekomen op jullie “oproep voor verse krachten oid”?

  3. Dick,
    Jong zijn betekend voor mij dat mensen de energie hebben en die de flexibeliteit hebben om bijvoorbeeld met veranderingen om te gaan. Een jonge geest is, net als in het menselijk skelet(verhoogd lijmstofgehalte), flexibeler. We hebben weinig controle op de samenstelling ons het skelet. Op onze jonge geest echter wel degelijk. Dus feitelijk; iedereen die ervoor kiest om jong te zijn is jong 😀

  4. Had ik er in willen zetten, maar helaas heeft het nog geen landelijke uitstraling. Ben wel overtuigd dat het aantal hits en posts zich (bijzonder goed) kan meten met vergelijkbare logs in den lande….

  5. Opgezwolle: daarbij gaat het denk ik om de exposure die ze gehad hebben. Heb ze wel hoog genoteerd. En politieke waarde is misschien minder. Maar voorlichitng van de gemeente doet ook niet of ze trots zijn op de stad…….dan moeten wij het maar doen en tof dat een pol.partij daar aan mee doet. Vind ik. Kun je beter doen als je vragenlijstjes plompverloren op de weblog zetten puur met het doel dat ze gelezen worden. En dat mensen denken dat er in aspecten van hun vragen “wel wat in zit” maar er HELAAS nooit op de weblog meer op terugkomen.

  6. Haha nee, ik word geen lid van een politieke partij. Heb meer gevoel bij het lidmaatschap van een voetbalvereniging. En bij deze wijkstichting, dat niet voor niets een stichting is zodat je er dus geen lid van kunt worden. Maar heb wel degelijk sympatie voor Lev-06.

Reageer