Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018

Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018

Zwolle – Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn er spetterende voorleesactiviteiten op alle vestigingen van Stadkamer.

De Nationale Voorleesdagen worden woensdagochtend 24 januari landelijk afgetrapt met het voorleesontbijt. Bekende en niet bekende Nederlanders halen hun voorleestalent uit de kast en lezen voor uit SSSt! de tijger slaapt van Britta Teckentrup, het Prentenboek van het Jaar. In Zwolle lezen burgemeester, wethouders en raadsleden voor op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kleutergroepen van basisscholen uit Zwolle. De deelnemende instellingen krijgen het prentenboek cadeau van Stadkamer.

Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben tot doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo worden kleintjes grote lezers!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er diverse activiteiten in alle vestigingen van Stadkamer. Voor de jongste kinderen en hun ouders zijn er muzikale en creatieve activiteiten als Doe mee(r) met een boek en Kleintje Kunst. Op zondag 4 februari worden de voorleesdagen in Stadkamer Centrum afgesloten met de Voorleesbrunch; kinderen t/m 5 jaar kunnen dan genieten van een avontuurlijke, muzikale voorstelling van Katiuscia Principato. Na de voorstelling is er voor de kinderen en hun ouder(s) een lekker broodje en wat te drinken. Opgave voor de activiteiten is mogelijk via www.stadkamer.nl/activiteiten.

Stadkamer ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze dagen, met bijvoorbeeld het vinden van een fantasierijk prentenboek uit onze collectie in één van onze vestigingen. De medewerkers van Stadkamer zoeken graag mee naar een boek dat past bij jouw kind.

Artikel delen: