Vlnr: Rolf Agterhuis, Leen Hordijk, Kim Stremmelaar, Nelly Benning, Job Eijsink, Iet Willems, Eize Siegersma, Anneke Veltman en Marc Frerich - Foto: Ingezonden foto
Vlnr: Rolf Agterhuis, Leen Hordijk, Kim Stremmelaar, Nelly Benning, Job Eijsink, Iet Willems, Eize Siegersma, Anneke Veltman en Marc Frerich
Foto: Ingezonden foto

Rode Kruis Zwolle reikt erkenningen uit

Zwolle – Op 20 januari zijn zes erkenningen bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Rode Kruis Zwolle.

Drie Rode Kruisers zijn geëerd voor 10 jaar vrijwilligerswerk bij de organisatie, twee voor 20 jaar en één voor maar liefst 40 jaar trouwe dienst. Vijf jubilarissen ontvingen de erkenningen uit handen van het bestuur van de Zwolse afdeling tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Naast een oorkonde en medaille of kruisje, in het geval van de twintig en veertig jaar dienst, kregen ze een bos bloemen. Huib Faas, 20-jarig jubilaris, koos ervoor om op een ander moment de speld uitgereikt te krijgen.

De volgende vrijwilligers hebben op 20 januari een erkenning ontvangen:

Rolf Agterhuis – 10 jaar
Rolf is arts en al lange tijd inzetbaar als EHBO-hulpverlener. Hij heeft mede het EHBO-bike team Zwolle opgezet en is namens afdeling Zwolle lid van het landelijk platform bikers Rode Kruis.

Eize Siegersma – 10 jaar
Eize is ook arts en in die hoedanigheid ook al jaren inzetbaar als eerstehulpverlener. Als Rode Kruiser verricht hij regelmatig diensten tijdens de boottocht georganiseerd door de Stichting 1940-1945

Iet Willems – 10 jaar
Iet is gestart als vrijwilliger in de Sociale Hulp. Ze heeft zich ingezet voor het Creative Project en vele huisbezoeken gedaan en de hulpbehoevenden begeleidt. Momenteel is Iet coördinator project Rode Kruis aan Huis en begeleidster op de wekelijkse inloopmiddag.

Anneke Veltman – 20 jaar
Anneke is begonnen als Welfare vrijwilliger. Zij heeft zich ook ingezet voor het Creatieve Project en huisbezoeken gedaan. Ze is altijd aanwezig tijdens de actieve middag op de dinsdag in het Rode Kruis gebouw en betrokken bij het project Rode Kruis aan Huis. Rode Kruis Zwolle kan altijd op haar rekenen.

Leen Hordijk – 40 jaar
Leen is al veertig jaar verbonden aan de Zwolse afdeling. Leen is begonnen als EHBO-er bij de toenmalige Colonne; later het geneeskundig peloton. Ook was hij actief bij de verbindingsdienst. Hij was vrijwilliger op het Schip Henry Dunant en vakantiehuis IJsselvliedt. Vele jaren is hij samen met zijn inmiddels overleden partner Trees actief geweest voor Mappa Mondo, bracht hij de papieren versie van de nieuwsbrief rond op de fiets. Hij was chauffeur van de rolstoelbus en begeleider van het rolstoelwandelproject Havezate. Momenteel is hij betrokken bij het Rode Kruis aan huis project.

Artikel delen: