Landstede start opleiding ‘Event & Organisatie’

Je bent jong… en je vindt het leuk om feestjes te bouwen. Feestjes, of beter gezegd evenementen, waar veel mensen op af komen, mensen die je na afloop een compliment geven.

Bij Landstede kunnen aspirantfeestjesbouwers hun hart ophalen. Bij het Landschap Vormgeving & Entertainment en bij het Landschap Handel & Commercie wordt vanaf september de opleiding ‘Event & Organisatie’ gegeven.  Nieuw bij Vormgeving & Entertainment waar de focus helemaal ligt op de evenementensfeer. Handel & Commercie plaatst de evenementen in het brede kader van marketing & communicatie.

Er zijn steeds meer festivals en evenementen‘, licht Rob Teitsma, docent Vormgeving & Entertainment toe. Zoals beurzen, publieksfestivals en personeelsfeesten. Daardoor groeit de vraag naar professionele evenementenmedewerkers‘. De nieuwe opleiding Event & Organisatie speelt in op die ontwikkeling en leidt de student op tot evenementenorganisator, een duizendpoot binnen de organisatie. Een duizendpoot die zich onder andere bezighoudt met het opzetten en uitvoeren van communicatieactiviteiten, het opstellen van draaiboeken, contacten met leveranciers, personeelszaken en catering. Teitsma: De evenementenorganisator is een creatieve, enthousiaste en flexibele denker die goed onder stress en tijdsdruk kan werken‘.

Dranghekken

Evenementenorganisator is een afwisselend vak. De ene dag maak je met de computer een communicatieplan, de volgende dag sjouw je in de regen met dranghekken. Daarnaast kom je in contact met heel veel verschillende mensen, vertelt Teitsma, zodat je wel de nodige communicatieve en sociale vaardigheden moet hebben.”

Opleidingsinformatie

De niveau 4-opleiding Event &Organisatie (BOL) start in het cursusjaar 2008-2009 bij Landstede Beroepsopleidingen in Zwolle. De studieduur is drie tot vier jaar. Instroomvereisten: alle vmbo-leerwegen met uitzondering van kadergericht. Vervolgopleidingen (hbo): Communicatie & Marketing, Event-management en Vrijetijdskunde.

Binnen Handel & Commercie… zie verder pagina 2

Binnen het Landschap Handel & Commercie

Binnen Handel & Commercie

Binnen het Landschap Handel & Commercie kun je de opleiding Medewerker Marketing & Communicatie volgen. Deze opleiding kent drie uitstroomprofielen, namelijk: Marketing Medewerker, Assistent Communicatiemedewerker en Medewerker Evenementenorganisatie. De opleiding wordt breed aangeboden aan het Dokterspad in Zwolle.

Binnen Event & Organisatie

In de nieuwe opleiding Event & Organisatie binnen het Landschap Vormgeving & Entertainment wordt uitsluitend het uitstroomprofiel Medewerker Evenementenorganisatie aangeboden. De opleiding is voor de meer creatieve student, het organiseren van evenementen staat hierbij centraal. Studenten ontvangen uiteindelijk hetzelfde diploma.

Voor meer informatie over de opleiding bel het gratis informatienummer 0800-0245 666.

Artikel delen:

Reageer