Global Game Jam op het Cibap - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Global Game Jam op het Cibap

Zwolle – De Ontwerpfabriek van het Cibap staat een lang weekend in het teken van gaming, design en programmeren. Donderdag 25 januari werken 20 eerstejaars Cibap studenten met zo’n 50 basisschoolleerlingen van Onderwijsroute10-14 in de Ontwerpfabriek van Cibap aan een zogenaamde coderdojo. Ze bouwen binnen een dag een game in de programmeertaal Scratch. Het thema van de game wordt aangedragen door Energiemaatschappij Enexis.

Van 26 t/m 28 januari doet een groep van 40 designers, ontwikkelaars, ontwerpers en studenten vanuit de Ontwerpfabriek mee aan de Global Game Jam 2018 (#GGJ18Zwolle). Mondiaal ontwerpen meer dan 36.000 deelnemers in dat weekend meer dan 7.500 games.

De Global Game Jam is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door globalgamejam.org. In Zwolle wordt dit georganiseerd door 038games i.s.m. studenten van Cibap in Company. Zij zorgen voor de inrichting van de ruimte, designs van shirts, vlaggen, folders etc. Ook zal er in het weekend druk worden gevlogd. Meer informatie op www.facebook.com/ggj18zwolle.

038games is de Serious Game Studio binnen de opleiding HBO-ICT van Hogeschool Windesheim en studenten van Cibap vakschool voor verbeelding. Bij 038Games ontwikkelen studenten van verschillende disciplines serious games voor externe opdrachtgevers.

Artikel delen: