Rutger Smit loopt de Marathon Des Sables voor Spieren voor Spieren - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Rutger Smit loopt de Marathon Des Sables voor Spieren voor Spieren

Zwolle – Op 8 april 2018 begint Rutger Smit uit Zwolle aan een zeer bijzondere en loodzware uitdaging: 250 kilometer hardlopen door de Marokkaanse Sahara! De zwaarste hardloopwedstrijd ter wereld volgens National Geographic.

Deze monstertocht is verdeeld over 6 etappes variërend van 30 tot 80 kilometer per dag door het mulle zand en de brandende hitte. Op het water na, dienen de hardlopers alles zelf mee te nemen wat men die week nodig heeft. Van eten tot een slaapzak en van een slaapmatje tot kleding voor de koude woestijnnachten.

Ultraloper Rutger Smit doet hij niet alleen omdat hij het zelf een grote uitdaging vindt, maar ook omdat hij zoveel mogelijk geld wil ophalen voor Stichting Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren streeft er naar om alle 500 verschillende spierziektes de wereld uit te helpen. Daarnaast organiseren ze leuke evenementen voor kinderen met een spierziekte. Dit alles lukt alleen als we met elkaar geld inzamelen.

Support Rutger en zijn inzet voor Spieren voor Spieren! Ga naar https://facebook.com/mds.2018 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de voortgang van de trainingen en aankondigingen van speciale events. Op deze Facebook pagina vind je ook een link naar de Spieren voor Spieren actiepagina waar je een donatie kunt doen.Want ieder kind met een spierziekte verdient spierkracht en dus spierballen

Artikel delen: