FC Zwolle bekert uit tegen Feyenoord

FC Zwolle speelt in de kwartfinale van de KNVB-beker uit tegen Feyenoord in Rotterdam. Woensdagavond werd dit door loting bekend gemaakt.

Dinsdag won FC Zwolle verassend bij NEC in Nijmegen en plaatste zich daardoor bij de laatste acht van de nationale bekercompetitie. De uitwedstrijd tegen Feyenoord is een ongelukkige loting voor de Zwollenaren. De kans op succes is logischerwijs klein. De spelers en supporters hadden liever een thuiswedstrijd gezien tegen een topteam of tegen bijvoorbeeld het geplaatste Quick Boys. De wedstrijd wordt gespeeld op 26, 27 of 28 februari.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Niks te verliezen, alles te winnen.

  De helft van de kaartverkoop en TV-inkomsten gaan onze kant op. Die centjes kunnen we goed gebruiken om de ploeg verder te versterken.

  Ik hoop op massale steun vanuit Zwolle. Tegen NEC waren er ook al meer dan 500 mensen mee (uitvak plus wat op thuistribunes zat).

  Ik spring voor Jan!

 2. ik heb een ome in rotterdam en die vindt zwolle beter voetballen dan feijenoord, ik vindt feijenoord altijd nog beter.
  dat wou ik even zeggen

 3. Volgens mij vinden Feyenoorders altijd dat Ajacieden zich wat bescheidener moeten opstellen. Is ook wel irri maar…..het werkt….kijk naar het verleden: koppie omhoog en borst naar voren!
  Zo kom je een veld op!!

  Maar met zo’n instelling (ook tactisch van de trainerT) als gister…….Nee, dat is em niet!!

 4. Op 10 maart 1993 was Feyenoord ook de tegenstander van FC Zwolle in de kwartfinale van de toenmalige Amstel Cup. In de basis bij Feyenoord stond die avond Peter Bosz, de technisch directeur van Feyenoord op dit moment, en op goal bij FC Zwolle stond Henk Timmer (erelid FC Zwolle). De reguliere speeltijd en een verlenging zorgden voor een 1-1 stand en het duel moest met strafschoppen beslist worden. Feyenoord won de strafschoppenserie met 4-1 en plaatste zich voor de halve finale. De laatste wedstrijd die FC Zwolle speelde tegen Feyenoord vond plaats op 16 mei 2004. Deze wedstrijd ging verloren met 7-1, waardoor FC Zwolle degradeerde uit de Eredivisie.

  De loting is gemanipuleerd? Ja, als je de diameter van de ballen associeert met de sigma van pi en de ballenmachine laat draaien met de snelheid van driemaal de delta van de sigma dan is de loting vooraf bekend.

  Vanaf de 1/8 finale zijn alle deelnemers gehouden voor de kaartverkoop entreeprijzen te hanteren overeenkomstig de prijzen die gehanteerd worden bij losse kaartverkoop tijdens competitiewedstrijden. Hiervan kan alleen worden afgeweken indien de beide deelnemers dit vooraf schriftelijk zijn overeengekomen. Bij Feyenoord liggen de normale prijzen tussen de 15 en 35 euro. Het gemiddelde hiervan is 25 euro. Tijdens de 1/8 finales PSV ?? Go Ahead Eagles in 2007 zaten er 25.000 mensen in het Philips Stadion. Dit zou bij Feyenoord ?? FC Zwolle resulteren in een bedrag van 25 x 25.000 = 625.000 euro.

  Daarnaast zijn er inkomsten uit TV-gelden aangezien deze bekerwedstrijd hoogstwaarschijnlijk wel uitgezonden zal worden aangezien 2 wedstrijden live worden uitgezonden.

  Vanaf de 1/8 finale ontvangen beide ploegen 50% van het nettoresultaat (Opbrengsten ?? kosten). Voor FC Zwolle is dit dus een hele gunstige loting.

  FC Zwolle heeft als bezoekende club minimaal recht op 1.600 kaarten omdat de thuisspelende ploeg (Feyenoord) beschikt over een stadion met een capaciteit van meer dan 30.001 plaatsen. Go Ahead Eagles nam 1.500 mee, wij moeten dit kunnen overtreffen!

  De speeldata zijn vastgesteld op 26, 27 en 28 februari. Aangezien Feyenoord op zaterdag speelt en wij op vrijdag, zal de wedstrijd dus hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 26 februari gespeeld worden zodat beide ploegen 2 rustdagen hebben.

  27 april 2008 om 18.00 opnieuw in de kuip!

 5. Ben die wedstrijd geweest, maar omdat Pec toen geloof ik ook 2x tegen Ajax heeft gespeeld kan ik me er weinig meer van voorstellen. Mooi dat je dit naar boven haalt!

 6. Pfff Yobo werd geloof ik na 10 min al gewisseld die wedstrijd.

  Dick vraagje:

  Ga je mee voor Fc Zwolle of ga je mee omdat je heeeeel MISSCHIEN Feyenoord op zijn bek ziet gaan?

 7. Volgens mij gaat het hier over de aanstaande bekerwedstrijd tussen Feyenoord en FC Zwolle en niet over een andere club.
  Een club waarvan de supporters denken dat ze zo geweldig en niet onbescheiden zijn.
  Helaas staan hier ook alweer de gangbare scheldwoorden en denigrerende opmerkingen waar deze successupporters zich immer en altijd aan bezondigen.

  Om even aan te geven over welk niveau de supporters van die club beschikken:

  Ajax-supporter vast in Dubai
  AMSTERDAM – Een 38-jarige supporter van Ajax verblijft al sinds 5 januari in een ondergrondse gevangenis in Dubai. Hij had 2 gram softdrugs in zijn broek toen hij op de vluchthaven van de stad in de Verenigde Arabische Emiraten arriveerde.
  In het oliestaatje bedraagt de minimale gevangenisstraf voor drugsbezit 4 jaar. De fan uit Almere wilde het trainingskamp van zijn favoriete club in Dubai bezoeken. Hij kreeg de reis van zijn familie aangeboden omdat hij na twee zware jaren na de geboorte van een zwaar gehandicapt dochtertje wel wat ontspanning kon gebruiken.
  De clubleiding van Ajax heeft inmiddels contact opgenomen met de Nederlandse consul in Dubai. Het regime in de gevangenis is zeer streng. De fan mag slechts vijf minuten per half jaar bezoek ontvangen. De familie van de supporter heeft minister-president Jan Peter Balkenende om hulp gevraagd.
  http://www.AD.nl

  😀 >:( 😮

 8. @ Natas; ten 1e weet ik nog niet of ik mee mag. Via allerlei kaartjesregelingen heb je vast weer iemand met een seizoenkaart nodig. Als het mag, zal eerst van de geweldige dag uut genieten! Probeer nog ff naar café De Corner te gaan. En laat de heerlijke indrukken van een goed bezette Kuip over me heenkomen. Dan hoop ik natuurlijk als Ajacied dat Feyenoord (ook omdat Ajax er al uit ligt en Feyenoord de favoriet is) er uit vliegt. Als dat nog mag gebeuren tegen het cluppie waar ik vrogger jaren op de jongensrang stond (geloof voor 25 gulden per jaar, maar dat moet je Han Dijkslag of André de L. maar eens vragen)…….ja dat zou helemaal geweldig zijn!

  Maar ik denk niet dat het gebeurd als die pot in Zwolle werd gespeeld had ik er wel vertrouwen in.

 9. @ Larry, ik lees het nu pas. Wel lachen hoor 😀 Maar je opmerking is aardig generaliserend over het niveau van alle supporters van Ajax. Maar goed dat mag best; hoort bij de voetbal. Vergeet daarbij niet dat je artikel uit het gekleurde AD komt 😉 Inhoudelijk: hoe sneu ook, de man is natuurlijk een e*kel zeg! En dit

  De familie van de supporter heeft minister-president Jan Peter Balkenende om hulp gevraagd.

  Vind ik altijd zo zielig net als die vismevrouw uit Volendam oid die liep te miepen dat haar drugssmokkelende zoon vrij moest bij Barend & van Dorp……die zich daar graag voor leenden :-

 10. inderdaad,yobo als pintch-hither. volgens mij tegen feyenoord bracht hij hem in de spits en na +- 10 minuten er weer uit. Ik hoop dat zwolle een stuntje kan maken tegen nog een hogere club. druk dur op. mmmm ga ik mee? dan hoop ik in ieder geval dat de feestvak hooligans niet weer teksten als “sparta is de club van rotterdam” gaan verkondigen want ojee ojee wat kwam dat hard aan… en dan bedoel ik vooral de reactie van 30.000 man na het fluitsignaal “helemaal niets olee olee”. :'(
  In ieder geval geen 7 tegen doelpunten denk ik dit seizoen.

 11. Die afgang hoop ik idd ook niet weer mee te maken hpbr.

  Als je Han Dijkslag en Andre de L via die tijd dan moet je mijn fam ook kennen Dick. En had toch liever gehoopt dat je zou zeggen voor Fc Zwolle maar ja….

 12. Maar je opmerking is aardig generaliserend over het niveau van alle supporters van Ajax.

  Hoebedoeloe…?

  … : dick 10:46
  Volgens mij ….vinden Feyenoorders altijd…. dat Ajacieden zich wat bescheidener moeten opstellen.

  ;D

Reageer