Burgemeester plaatst stoeptegel tegen zinloos geweld

Woensdagmiddag heeft burgemeester H.J. Meijer voor kinderwinkel Tum-Tummetje aan de Voorstraat een ‘Zinloos-Geweld’- stoeptegel geplaatst. De stoeptegel met het alom bekende lieveheersbeestje werd eerder bij diverse andere speelgoedwinkels in Nederland geplaatst. De burgemeester verleende graag zijn medewerking “omdat er aan deze straat nog wel eens een tik wordt uitgedeeld”.

Het is een initiatief van Hilltoys, importeur en leverancier van kinderspeelgoed. Met het houten speelgoed stimuleert Hilltoys de ontplooiing van het kind, zowel op het individuele speelniveau als op het sociale vlak. Het is belangrijk dat kinderen alleen én met anderen kunnen spelen. Veiligheid en kwaliteit staan bij de importeur uiteraard voorop. Hilltoys is vanwege deze filosofie ook ‘vriend’ van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld om meer aandacht vragen voor het project Kids Tegen Geweld.


Een gemeentewerker werkt de tegel netjes af…

Het Kids Tegen Geweld project is ontwikkeld om de belangrijkste doelgroep van de Stichting actief te benaderen en te betrekken: Kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Het doel van dit project is zoveel mogelijk KidsLeden in Nederland te werven die elk op geheel eigen wijze actie ondernemen om pesten, agressie en zinloos geweld in hun omgeving terug te dringen.  Daarnaast doneert Hilltoys alle opbrengsten van de acties aan deze stichting LSTZG.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Volgens mij vraagt hij zich af wat voor ding hij in z’n hand heeft, waar het voor dient en hoe dat op te tillen.
    Degene die het echte werk verricht heeft is die keerl van de Hollewandsweg…

  2. Eens, vind dan ook dat politici en andere Komedianten er best bij mogen staan en lachen als er geflitst wordt. Maar stoppen met die doe-alsof-ongein, bitte?

Reageer