Centrale Harculo in december 2015 - Foto: Ellen la Faille
Centrale Harculo in december 2015
Foto: Ellen la Faille

Informatieavond over herbestemming van gedeelte Centrale Harculo

Zwolle –  De sloop van het hoofdgebouw van Centrale Harculo is op dit moment in volle gang. ENGIE, de eigenaar van de centrale heeft  BOEi gevraagd of er mogelijkheden zijn voor herbestemming en behoud van gedeeltes van de centrale. BOEi is een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk met een passie voor het restaureren van cultureel, industrieel, agrarisch en religieus erfgoed.

BOEi en ENGIE gaan zich hard maken voor het behoud en herbestemming van het koelwatergebouw, een klein gedeelte van het hoofdgebouw, het dienstengebouw en de binnenhaven. In het dienstengebouw zijn verschillende kunstwerken aanwezig die met het thema energie te maken hebben. Onder deze werken, werken van Hans Bayens en Titus Leeser. BOEi en eigenaar ENGIE willen samen met de gemeente onderzoeken of deze kunstwerken behouden kunnen blijven en voor iedereen in de toekomst toegankelijk te houden.

BOEi heeft ervaring met restauratie en herbestemming van industrieel erfgoed. Zo kregen onder andere de Blokhuispoort in Leeuwarden, het Enka poortgebouw in Ede en de Watertoren in Wageningen een functionele herbestemming.

Op dinsdag 6 februari  2018 is er in wijkcentrum SIO een informatieavond voor belangstellenden. Op deze avond zal BOEi de intenties rondom de herbestemming van de bijgebouwen en de binnenhaven van Centrale Harculo toelichten. De plannen moeten nog wel gemaakt worden. Belangstellenden worden daarover later geïnformeerd.

Wanneer?
Dinsdag 6 februari 2018, inloop tussen 18.00 uur en 21.00 uur

Waar
Wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle

Aanmelden
Meld u nu aan voor de informatiebijeenkomst.

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.