‘Zwolse’ theatervoorstelling naar Amerika

Tussen 14 maart en 2 april 2008 maakt Mo(ve)ment een tournee door de Verenigde Staten. Het is opnieuw een mijlpaal voor de van oorsprong Zwolse theatervoorstelling.


Archieffoto van Mo(ve)ment bij de Stadsmuur


In juni is het 5 jaar geleden dat Mo(ve)ment voor het eerst op de planken stond tijdens het Stad als Theater festival. Daarna volgde binnenlandse festivals als Oerol en onlangs de TF Amsterdam. In het buitenland speelden zij diverse malen in Israel en Zuid Afrika. Dit jaar kreeg Mo(ve)ment de uitnodiging om voet te zetten op Amerika. Tijdens hun vier weken durende tournee zullen zij optreden in Chicago, Ohio, Virginia en Michigan. Mo(ve)ment is een ontmoeting tussen moderne dans (Benno Hübner) en beeldende kunst (Tali Farchi). Terwijl Tali Farchi schildert, worden haar tekeningen op een groot scherm geprojecteerd.

Benno Hübner danst voor het scherm en gaat op die manier een dialoog aan met haar tekeningen. Zo ontstaat een muzikaal duet tussen de twee disciplines, tussen de danser en de beeldend kunstenares. De dialoog ontwikkelt zich zoals in het echte leven, van gesprek naar discussie, tot ruzie die weer wordt bijgelegd. De leidraad vormt de muziek, die uiteenloopt van klassiek tot hiphop. Het resultaat is een grensoverschrijdende performance waarbij het publiek getuige is van de ontmoeting van twee kunstenaars die zich durven over te geven aan de creatieve expressie van het moment.

Artikel delen:

Reageer