Van wie is de voordeur?

Van wie is de voordeur?

Zwolle – Wat heb je als huurder te zeggen? En wat wil je zeggen? Met andere woorden: van wie is de voordeur? Op 30 januari vindt een Stadsontmoeting plaats, een samenwerking tussen Club Cele en deltaWonen waar je wordt uitgedaagd in een andere rol te kruipen. Verplaats je eens in iemand met andere belangen: welke behoeftes heeft de ander? En hoe zou deltaWonen die kunnen beantwoorden? Een gesprek over zeggenschap. Praat je mee?

Wat betekent het voor jou?
2017 en 2018 staan in het teken van zeggenschap bij deltaWonen. De woningcorporatie onderzoekt, óf – en over welke woonzaken – huurders [en zakelijke belanghouders] meer zeggenschap willen en hoe deltaWonen daar ruimte aan kan geven. Op verschillende manieren gaat deltaWonen in gesprek met haar huurders. Dit doet zij bijvoorbeeld in de serie ‘Laten we zeggen’, waarbij acht mensen van de woningcorporatie in gesprek gaan met huurders, beleidsmakers en creatieve denkers. Het gesprek met de stad wordt gevoerd tijdens de Stadsontmoeting op 30 januari. Huurders, zakelijke belanghouders, ondernemers en geïnteresseerden zijn welkom om in gesprek te gaan over ‘zeggenschap’. Wat betekent het voor jou? Wat betekent het voor de huurder? Welke rol speelt deltaWonen daarin?

Te gast:
Saskia Bosnie leidt de avond in met een prikkelende inspiratiesessie. Als Sociaal Ondernemer [Sabo Advies Bewonersparticipatie] gaat zij dagelijks op zoek naar de dialoog tussen bewoners en andere partijen. Saskia leidt de avond in en gaat graag in gesprek met het publiek over de volgende vragen: Waarover wil jij meebeslissen vanuit je eigen positie? En wil je meedenken over welke behoefte je zou hebben als je door de ogen van een ander kijkt? De gesprekken die hierdoor ontstaan, worden omgezet in adviezen en in acties voor deltaWonen. Daar hebben we jou voor nodig! Moderator: Remco Regterschot. Wil je er bij zijn? Toegang is gratis & aanmelden gewenst: http://bit.ly/2BAbpSY

30 januari | 20.00 uur | Stadsontmoeting i.s.m. deltaWonen | Cafe Foye | Blijmarkt 25

Artikel delen:
Reacties 5
 1. ’t zou denk ik goed zijn als delta wonen de huurders uitlegt dat de voordeur er is om daarachter religie te beleven. En hoe de huurders dat doen? Ik heb ‘r geen mening over.

  Wel over je woning huren van een achterlijke instantie als een ‘woningbouw vereniging’ natuurlijk.
  Fraude alom met de baasjes die dat toevertrouwd hebben gekregen.

  Een woning huren kan je beter niet doen denk ik. Koop er eentje, ’t geld krijg je gratis van de bank.


  ⚠️ Meld

 2. Delta Wonen: Verplaats je eens in iemand met andere belangen: welke behoeftes heeft de ander?
  1 héle, hele grote breedgedragen behoefte:

  Zo snel mogelijk
  Betaalbare
  Woonruimte!

  Is dat eigenlijk niet de ‘core business’ van die club?
  Hoe lang moet je eigenlijk tegenwoordig ingeschreven staan wil je woonwens uberhaupt serieus bekeken worden?


  ⚠️ Meld

 3. Walgelijke commerciele zakkenvullende hebberige instanties die woningcorporaties. Zijn er niet meer voor de armen, maar voor de rijken tegenwoordig. Hebben de hele sociale huurwoningsector naar de kloten geholpen. Moeten worden opgedoekt en vervangen door een andere instantie zonder winstoogmerk die onder toezicht komt te staan van de overheid.


  ⚠️ Meld

 4. Helaas, het is diezelfde overheid die de coöperaties heeft veranderd in corporaties. Er moet eerst een heel andere samenstelling komen in de Kamer.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.