Aanhouding 27-jarige Zwollenaar na schietincident in Stadshagen - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Aanhouding 27-jarige Zwollenaar na schietincident in Stadshagen

Zwolle – Tijdens dinsdagnacht heeft er een schietincident plaatsvonden aan de Biezenknoppen in de wijk Stadshagen. Hierbij is voor zover bekend niemand gewond geraakt. In de loop van de ochtend na de schietpartij heeft de politie een verdachte aangehouden. Het betreft een 27-jarige Zwollenaar.

In de nacht van dinsdag 23 januari op woensdag 24 januari hoorden buurtbewoners rond 02.50 knallen en waarschuwden de politie. Die trof bij een auto de sporen dat er met een vuurwapen was geschoten. Twee andere geparkeerde auto’s werden inslagen aangetroffen.

De 27-jarige Zwollenaar kwam als verdachte in beeld op basis van het eerste onderzoek. Deze man werd in de loop van de ochtend elders in de wijk aangetroffen en aangehouden. De politie sluit niet uit dat er in deze zaak meer aanhoudingen zullen volgen. De auto’s die betrokken zijn geraakt bij het schietincident, zijn door de politie veiliggesteld voor sporenonderzoek.

Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang. De politie gaat na wat er precies gebeurd is. In verband daarmee doet de politie een oproep aan getuigen die in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 januari iets hebben gezien of gehoord van wat er op de Biezenknoppen is gebeurd. Getuigen die meer informatie hebben kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 46
 1. @Klaas Jan

  Ik ken de cijfers niet exact, maar ik lees regelmatig in de Stentor dat er van alles gaande is op het criminele vlak in Stadshagen. Meer in verhouding dan t.o.v. de overige wijken. En ja ik zou er ook niet willen wonen.


  ⚠️ Meld

 2. Zou dat niet door het hoge percentage jeugd komen? Ik weet niet of het in Stadshagen zo crimineel is, zou het in Dieze en Holtenbroek niet erger zijn?


  ⚠️ Meld

 3. jammer dat er zo afgeven wordt op Stadshagen, alsof er in andere wijken geen schietincidenten en gewapende overvallen zijn geweest? Ik woon er prima, al 16 jaar, en nooit wat van criminaliteit gemerkt… en een grote wijk heeft natuurlijk meer kans op incidenten heh?


  ⚠️ Meld

 4. Heeft gewoon geen reet met de wijk te maken maar alles met de verloederende maatschappij. Bijzonder kortzichtig om dat aan Stadshagen an sich te koppelen. Ik woon er trouwens niet!


  ⚠️ Meld

 5. Woon er prettiger als in het wel-saaie Berkum waar ik gewoond heb. In Westenholte was het ook prima, maar anders. Moet lachen om je “waterbestendig-link”. Het is landelijk ook een item, net als bij mijn werkgever. Maar er staat even een klein laagje, bij de ernstigste stortregen en het is zo weer weg. Dankzij ons infiltratiesysteem, denk ik dan.

  Veel mensen van dezelfde leeftijd, kinderen rond dezelfde leeftijd. We hebben natuurlijk http://milligers.nl/feesten-en-partijen/ met Hans Stroeve zelfs, binnenkort.
  Parken, water, groen, gezelligheid, goed winkelcentrum, veel scholen, De Stadkamer etc. etc.


  ⚠️ Meld

 6. @ KJ…Begrijp “Huh, Dick?” niet “ik vind het” staat gewoon in 15:09
  16:27 = antwoord op 16:11

  Vind de “Beantwoorden-optie” niet zo geslaagd op het onvolprezen Weblog Zwolle.


  ⚠️ Meld

 7. Gaat het wel goed met je Steven, Met je gebiedende wijs?
  Vriend van? “Vriend van veel” dan.
  Wel een leuke tekening.

  Heb nog een dondersmooi pandje voor je in de aanbieding trouwens.
  Twee onder één kap, 10 minuten fietsen van ons centrum, strak aan een uitgestrekt park met water.
  Speldenmakerstraat 44. Kom er bij, er is altijd plaats, voor iedereen.


  ⚠️ Meld

 8. Ja jij dus dick als inwoner van Stadshagen en natuurlijk de vriend van ons allen op WLZ. Sorry dat ik jou heb gekwetst. Dat was niet de bedoeling. Het spijt me, dat jij je voelde aangesproken. De tekening is dan gelukkig nog wel grappig en kan een klein deel hierin compenseren. Blij toe. De aanbieding van jouw kant sla ik in ieder geval van harte af, als je dat niet erg vindt.


  ⚠️ Meld

 9. Stadshagen is een zeer veilige wijk en heel fijn om te wonen. Ik woon er sinds 2006 en kwam uit Lombok, Utrecht. Even relativeren hè, ga op een willekeurige zaterdag naar Lombok en je hoort dag en nacht sirenes van langsrazende politiewagens. Vergeleken met de randstad is Zwolle een oase van rust. Daar brengt dit kleine incident geen verandering in aan.


  ⚠️ Meld

 10. Steven Bruins, als je niet weet waar je het over hebt stop dan met je kansloze commentaar. Ik woon in Stadshagen en ik ondervind daar net zoveel hinder van criminaliteit als in de rest van Zwolle. Nagenoeg niets dus.


  ⚠️ Meld

 11. @Leonardo

  Het spijt mij enorm dat ik jou zo heb gekwetst. Ik kon niet weten dat jij daar woont. Kun jij mij het vergeven dat ik zo’n impact heb gehad op jouw persoonlijk leven. Nogmaals sorry.


  ⚠️ Meld

 12. stoer hoor steven! Afgeven op Stadshagen en als iemand je erop aanspreekt sarcastisch terug reageren… Je voelt je zekers een hele vent? #kansloos


  ⚠️ Meld

 13. Steven zal niet op de hoogte zijn van de 30-50-20 regel in Stadshagen. Als hij het niet in de Stentor leest, bestaat het niet volgens hem. Simpele gedachte weer van hem.


  ⚠️ Meld

 14. @Freddie

  Of wie je ook mag zijn. Ik kan er ook niets aan doen, dat jij je niet prettig voelt in Stadshagen. Dat is geen sarcasme maar medeleven. En het is al triest genoeg voor jou, om in dit soort omstandigheden te moeten kunnen wonen. Ik heb heel veel respect voor jou.


  ⚠️ Meld

 15. Wen maar aan die beschuldigingen Freddie. Iedereen die het waagt Bruins tegen te spreken is eigenlijk een ander die het ook niet eens is met Bruins. Sneu figuur.


  ⚠️ Meld

 16. @Bruinsweer

  Ga je weer. Nu weer onder andere namen als Freddie, Jasper Bruins, Bruinsweer etc.. In en in triest figuur dat je bent.


  ⚠️ Meld

 17. Freddie, Jasper Bruins, Bruinsweer of wat voor een naam of andere identiteiten jij hier op WLZ hanteert . Laat je a.u.b. behandelen aan die dissociatieve identiteitsstoornis die je hebt. Vertel het gewoon wanneer je hulp nodig hebt. Misschien kunnen wij jou hier op WLZ wel helpen?


  ⚠️ Meld

 18. Ook al verstand van, ervaring of een achter neef wonen. Hou toch eens op betweter, je weet niets, gelijk die dijken nee drones kan niet zie stentor nu, zak hooi

  Je regeert om iets te wezen, zeker weinig buiten de deur en sociaal leven zal ook wel op een waakvlam staan


  ⚠️ Meld

 19. Freddie, Jasper Bruins, Bruinsweer etc. Neem nog maar meer namen van anderen over zoals hierboven (Leonardo, D erk). Te triest voor woorden hoe ziek jij bent. Heb je alle IP hide adressen inmiddels al gebruikt?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.