Rieteweg 10 blijft beschikbaar voor creatieve sector

Rieteweg 10 blijft beschikbaar voor creatieve sector

Zwolle – Het pand Rieteweg 10, waarin tot vorig jaar de Stichting Cultuurwerkplaats R10 was gehuisvest, blijft behouden voor de creatieve sector. De komende zes jaar gaat de gemeente een deel van het gebouw verhuren aan diverse creatieve bedrijven en artiesten. De nadruk zal komen te liggen op Zwollenaren die in de hiphop actief zijn.

Na het vertrek van de Stichting cultuurwerkplaats R10, die de ruimtes verhuurde aan startende creatieve ondernemers, was het aanvankelijk de bedoeling om het pand aan de Rieteweg 10 te sluiten. Later is echter gebleken dat de nood aan betaalbare bedrijfsruimte met name in de muziekindustrie erg hoog is. Sommige muzikanten en producenten overwegen al uit Zwolle te vertrekken.

Zwolle geniet landelijke bekendheid als een centrum van de hiphopscene. Muziekmakers als Typhoon, Rico & Sticks / Opgezwolle kwamen hier tot wasdom en kregen vanuit Zwolle landelijke bekendheid. Dat had onder andere te maken met het inspirerende klimaat voor deze muziek, met broedplaatsen als de Fakkelteit en de begeleiding door popcentrum Hedon.

De locatie aan de Rieteweg is heel geschikt voor muziekmakers. Er zitten nu al muziekproducenten die de spil vormen van de landelijke hiphop-muziek. Het gebouw ligt vlakbij het station en is goed bereikbaar Daardoor zal het ook een aantrekkingskracht hebben voor de grotere regio van Zwolle. Daarnaast zal enige mate van ‘geluidsoverlast’ in dit gebied niet gelijk leiden tot een verstoring van het woon- en werkklimaat.

De hoogbouw van het complex wordt gesloopt en de laagbouw wordt opgeknapt. Rieteweg 10 zal tot uiterlijk 2024 worden verhuurd. Daarna hangt de toekomst van het gebouw af van de ontwikkelingen rond de nabijgelegen IJsselhallen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ali en Dries, en de overigen die er nog zitten ben blij voor jullie. Fijn dat jullie hier kunnen blijven. Veel succes.

  In de wandelgangen had ik al wat opgevangen over het blijven bestaan van de laagbouw van R10.

  Richting de gemeente, Gemeente Zwolle u mag zich de ogen uit uw hoofd schamen! Jammer, heel jammer dat jullie je dit achteraf pas realiseren.


  ⚠️ Meld

 2. De hoogbouw wordt gesloopt en de laagbouw opgeknapt iets wat eerder door de gemeente werd uitgesloten.
  En dan mag het tot 2024 + bliven bestaan.
  De + staat voor de eventuele ontwikkelingen van het bestemmingsplan gebied ijsselhallen/ kamperpoort.
  Dit kan betekenen dat er of na 2024 gebleven kan worden of dat je alsnog opzoek moet naar andere bestaande ruimtes.


  ⚠️ Meld

 3. Want alleen de mensen van de muziek blijven nu.
  Na dat ik dries op de hoogte had gebracht dat taru tot maart mag blijven i
  V.m vergunningen elders heeft het blijkbaar vruchten afgeworpen om de muziek te laten blijven.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.