Gemeente Zwolle investeert in medewerkers

De gemeente Zwolle is de koning te rijk. Werd zij eerder dit jaar door Intermediair uitgeroepen tot beste gemeentelijke werkgever, nu heeft ze ook een kwaliteitskeurmerk te pakken voor goed werkgeverschap. Wethouder E. Dannenberg ontving donderdagmorgen van directrice van IIP Nederland BV Odille Steijger de bijbehorende plaquette, dat een opvallende plaats kreeg aan de glazen wand van de ontvangsthal van het stadhuis aan de Grote Markt. Zwolle is de enige gemeente in Nederland met het keurmerk ‘Investors in People’. 

Het keurmerk is het bewijs dat de gemeente Zwolle investeert in medewerkers. ‘Investors in People’ is in het bedrijfsleven iets meer in zwang, maar vooral in Engeland leeft het. Organisaties hebben bewezen een bepaalde investering te doen in het opleiden van medewerkers en houden van functionerings- en loopbaangesprekken. Anderhalf jaar na toekenning van het keurmerk gaat de certificeerder na of Zwolle nog steeds goed bezig is. Na drie jaar kan het keurmerk worden verlengd. Van de honderdduizend+ gemeenten heeft Zwolle het laagste ziekteverzuim.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Eigenlijk ben ik dat gewoon met je eens Me ;D Maar ze regelen wel van alles voor je, er wordt zeker in verkiezingstijd (populistisch) soms net gedaan of we zonder ambtenaren kunnen. En als je De Televaag en GS moet geloven is elke ambtenaar een raamambtenaar. Hoezo indoctrineren en net zo vaak herhalen tot iedereen het gelooft?

  Vind dit keurmerk ook flauwekul; elke BEETJE ORGANISATIE investeerd toch in zijn medewerkers 😉
  Bovendien zijn

  opleiden van medewerkers en houden van functionerings- en loopbaangesprekken

  toch zo oud als de weg naar Rome?

 2. Precies, met dit verschil dat een “normale” werkgever het niet heeft over fitness tijdens bedrijfstijden (anders dan bij reintegratie of herstel) en een relaxkamer met ktv.

 3. UPDATE:

  Zwolle is de enige gemeente die in Nederland het Investor In People keurmerk mag voeren. Het IIP keurmerk betekent dat het personeelsbeleid van de gemeente aan tien zware criteria voldoet. Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra is trots op het keurmerk: ??We zijn de enige gemeente in Nederland met dit keurmerk. Dat vind ik een bijzonder compliment.?? Odile Steijger vindt ook dat de gemeente trots kan zijn: ?Het is heel bijzonder dat Zwolle het keurmerk voor de hele organisatie heeft gekregen, niet één afdeling uitgezonderd. Zwolle is echt een koploper.??

  In 2006 heeft de gemeente door een externe onderzoeker een 0-meting laten uitvoeren. Op basis hiervan heeft de organisatie een verbeterplan opgesteld. Eén jaar later bij de definitieve meting zijn circa 80 medewerkers geïnterviewd, waaronder managers en directieleden. Uit dit onderzoek ontstond een positief advies dat vervolgens leidde tot toekenning van het keurmerk

  Het keurmerk wordt uitgereikt aan organisaties die met een strategisch personeelsbeleid de organisatiedoelen en de medewerkerdoelen met elkaar in verbinding brengen, onder meer door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Het IIP-keurmerk geeft Zwolle een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt. Het keurmerk mag uitgedragen worden in de gemeentelijke werving en selectie-uitingen. Het onderscheidt de organisatie in hoge mate op de arbeidsmarkt. Zwolle investeert in mensen en dat is een belangrijke meerwaarde ten opzichte van anderen waar dat minder in de bedrijfsvoering is in ingebed. Onlangs is Zwolle al door Intermediair als beste gemeentelijke werkgever uitgeroepen.

  Bron: Gemeente Zwolle

 4. Sooo, die kunnen zichzelf verkopen :-

  Circa 80 eigen medewerkers geïnterviewd. Uit dit onderzoek ontstond een positief advies dat vervolgens leidde tot toekenning van het keurmerk

  Waarmee ze vervolgens te koop lopen :'( Nu kunnen ze zich meten met de beste P&O’s van Nederland?

Reageer