Drie punten voor PEC Zwolle Vrouwen op Woudestein

Drie punten voor PEC Zwolle Vrouwen op Woudestein

Zwolle – Met een uitwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen is PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond aan de tweede seizoenshelft begonnen. Op Woudestein werd na een moeizame eerste helft de nog puntloze hekkensluiter na rust verslagen: 1-5.

De wedstrijd was nog maar vijf minuten oud of het was al raak voor de thuisploeg. Shanel Smid verspeelde de bal knullig aan spits Sherallin Henriquez, die alleen voor Stephanie Bukovec verscheen en verwoestend uithaalde: 1-0. PEC Zwolle Vrouwen leek duidelijk even van slag door deze bittere pil, maar zette daarna de achtervolging in. Babiche Roof probeerde het met een boogbal op aangeven van Esmee de Graaf, maar speelde de bal voorlangs. Rebecca Doejaaren kreeg een nog grotere kans, maar schoot van dichtbij op de rug van verdedigster Nidia Bos. Het was captain Esmee de Graaf, net terug van het trainingskamp in Spanje met Oranje, die in de 24e minuut de gelijkmaker liet aantekenen. Net als bij de 1-0 ging ook hier een verdedigende fout aan vooraf. Doelvrouw Isa Pothof kon het foutje van haar defensie niet voorkomen, waardoor de stand weer gelijk was.

Waar de kansen zich voor de gelijkmaker opstapelden, was het in het restant van de eerste helft karig wat Zwolse aanvallen betrof. Excelsior Barendrecht Vrouwen kwam via Joline Amani zelfs weer in de buurt van Bukovec en een vrije trap van de thuisploeg eindigde in de muur. De grootste kans kwam op slag van rust. Amani leek de 2-1 te maken, maar Bukovec had een knappe redding in huis, waardoor de rust met een 1-1 stand bereikt werd.

De tweede helft begon furieus. Al binnen twee minuten kwam PEC Zwolle Vrouwen op voorsprong. Een schitterende bal van Roof was op maat voor Doejaaren, die Pothof omspeelde en simpel kon scoren. Een minuut later was het opnieuw Doejaaren die voor gevaar zorgde. In het strafschopgebied werd er een overtreding op de maker van de 1-2 gemaakt. De strafschop werd door Roof, die in de eerste seizoenshelft nog niet faalde vanaf elf meter, nog net niet stadion Woudestein uit geschoten. Doejaaren kon overigens de wedstrijd niet voortzetten en werd vervangen door Lauri Weijkamp.
PEC Zwolle Vrouwen zette door en wist na een klein uur dan toch de marge naar twee te tillen. Roof veroverde net over de middenlijn de bal, had een prima loopactie in huis en bediende Maxime Bennink die van dichtbij de bal in het net kon schuiven. Hiermee maakte Roof haar gemiste strafschop meer dan goed.

Nadat Henriquez met een vrije trap op de lat de kans op de aansluitingstreffer liet liggen, schoot Roof in de omschakeling van afstand met een bekeken schot in de slotfase de 1-4 binnen en daarmee was de koek nog niet op. Op aangeven van diezefde Roof bepaalde Suzanne Giesen in de slotminuut de eindstand op 1-5.

Excelsior Barendrecht Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 1-5 (1-1).
Toeschouwers: 512
Scheidsrechter: dhr. Post

Opstellingen:
Excelsior Barendrecht Vrouwen: Pothof, Bruijs, Bos (64. Zoon), Nieuwland, Stokkers, Kruijthof, Versluis, IJzerman, Henriquez, De Breij (81. Omidiji) en Amani (76. De Smit).

PEC Zwolle Vrouwen: Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Niens, Giesen, Van Schoonhoven, Roof, Bennink (81. Asbroek), De Graaf (81. Sweatman) en Doejaaren (55. Weijkamp).

Scoreverloop:
6. Henriquez 1-0
24. De Graaf 1-1
47. Doejaaren 1-2
57. Bennink 1-3
87. Roof 1-4
90. Giesen 1-5
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: