Schoolklas geniet van Cultuurroute in Zwolle

Donderdagmorgen kreeg een schoolklas van het Diezercollege locatie Gedeputeerdenlaan, tijdens een Cultuurroute door Zwolle, een rondleiding door het stadhuis. Begeleid door studenten van ArtEZ en met uitleg van burgemeester H.J. Meijer keken de kinderen hun ogen uit.

Nadat de kinderen al op bezoek waren geweest bij Odeon en restaurant De Librije deden ze het stadhuis van Zwolle aan. Allereerst werd de jeugd een blik gegund in de kamer van de burgervader. Daar konden ze bijvoorbeeld ook de ambtsketen van de Meijer bewonderen. Vervolgens kon de schoolklas plaats nemen in de raadzaal en via de microfoon vragen aan de burgemeester stellen. Afsluitend werd de trouwzaal van het stadhuis bewonderd. Na het bezoek aan het stadhuis sloten de kinderen hun excursie af bij de werkplaats R10. De studenten van ArtEZ organiseerden de Cultuurroute in het kader van het project ‘Backstage’.

Het project ‘cultuurroute’ verbindt de verschillende disciplines van de docentenopleiding, smeedt een relatie tussen VO en HBO en legt een link tussen de opleiding en de multiculturele samenleving.

Cultuurroute

Voor het project ‘cultuurroute’ maken studenten een inventarisatie van de directe culturele omgeving en verwerken de gegevens tot een interactieve website voor VO-scholieren. Eventuele andere doelgroepen zijn basisscholen, ouderen of allochtonen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer