Subsidie voor stadsrandzone Zwolle

Donderdag heeft gedeputeerde Theo Rietkerk een subsidie van 68.000 euro overhandigd aan wethouder Kenkhuis van de gemeente Zwolle. Dit geld is bedoeld voor het opstellen van een landschapsplan voor de stadsrand van Westenholte / ’s Heerenbroek tot en met Stadsbroek. De gemeente Zwolle legt 22.000 euro bij.

De stadsrand is voor veel bewoners van de Zwolle het gebied waar ze hun rust zoeken en recreëren. Het landschapsplan vergroot de kwaliteit van dit gebied waardoor er nog meer te genieten valt. Zo worden er meer fiets- en wandelpaden aangelegd. Daarnaast staan in het plan afspraken over waar natuur en landbouw de ruimte krijgen. De randen van het Nationaal Landschap verdienen bijzondere aandacht. Een goede overgang van stad naar platteland, is noodzakelijk.

Gedeputeerde Theo Rietkerk: “Ontwikkeling van de stadsrandzones is belangrijk en versterkt de herkenbaarheid van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Het landschapsplan draagt bij aan een krachtige ontwikkeling in dit gebied”. Door een mooie overgang tussen de stad en het Nationaal Landschap te maken, wordt een nieuwe mogelijkheid gecreëerd om het verhaal van dit unieke gebied te vertellen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De gemeente Zwolle legt 22.000 euro bij. en hoe komt de gemeente aan het geld , juist weg gezogen bij de burger, dus niet zoals ze altijd maar zo mooi zeggen (net als die riool ratten in den haag) wij leggen er 22.000 bij, maar WIJ BURGERS zijn de geen die altijd maar weer moeten betalen TOCH.

Reageer