Fikse dreun voor korfballers Sparta - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Fikse dreun voor korfballers Sparta

Zwolle – De korfballers van Sparta hebben een gevoelige tik te verwerken gekregen. In eigen hal kwam de ploeg uit Stadshagen ruim tekort tegen Fiks, 18-25.

Voor het succesvolle team van Henco Pullen was de wedstrijd tegen de vechtersploeg uit Oegstgeest een uitgelezen kans om zich in veilige haven te spelen. Dion Westening moest echter verstek laten gaan door ziekte en ook Linda Elgersma ontbrak in de line-up met een enkelblessure. Sparta begon nog sterk met een 2-0 en 4-1 voorsprong, maar al snel werd duidelijk dat de Zwollenaren niet het niveau konden halen als in de vorige wedstrijden.

Aanvallend had de thuisploeg grote moeite om onder de druk van Fiks uit te komen. Het leverde veel verkrampte schoten en verloren aanvalsrebounds op. In de verdediging kregen de gasten steeds meer zicht op de achilleshiel van Sparta. Zonder al te veel moeite creëerde Fiks goede kansen. Sparta kende na rust nog een opleving en werkte een achterstand weg naar 14-14 en 15-15. In die fase viel ook topscorer Jeroen Hukema met een enkelblessure uit en dat plaveide voor Fiks de weg naar een geflatteerde zege.

Sparta zag concurrenten in de strijd om handhaving belangrijke punten pakken. In de stand zijn alle teams dichter bij elkaar geschoven. Dat betekent dat er spannende weken voor Sparta op komst zijn. “We moeten daar niet van in paniek raken. We gaan eerst analyseren op de tekortkomingen in deze wedstrijd en dan gaan we hard trainen om er beter van te worden”, aldus Sparta-trainer Henco Pullen.

Sparta – Fiks 18-25 (10-12). Doelpuntenmakers Sparta: Maarten Schelling 4, Jeroen Hukema 3, Rowie Soldaat 3, René Compayen 2, Pim Steenbergen 2, Déanne de Lange 2, Anique Steenbergen 1, Thomas van de Schaaf 1.

Artikel delen: