Doorgang Schoenkuiperbrug drie maand gestremd

De gemeente Zwolle gaat van maandag 21 januari tot en met vrijdag 18 april onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Schoenkuiperbrug. Deze (brom)fiets- en voetgangersbrug ligt tussen het Groot Wezenland en de Turfmarkt. De werkzaamheden veroorzaken een stremming voor fietsers en voetgangers.

Het fiets- en voetgangerverkeer is gestremd. Door middel van pijlborden wordt de omleidingsroute voor fietsers aangegeven via de Menistenstraat, Hanekampsbrug, Luttenbergstraat, Schuurmanstraat, het Groot Wezenland en omgekeerd. Voetgangers worden geadviseerd een andere looproute te nemen. De omleidingsroute is via het Koewegje, de Brink, Diezerkade, Stenen Pijp, Diezerpoortenbrug, Kerkstraat, het Kerkbrugje, Groot Wezenland en omgekeerd. Voor het gemotoriseerd verkeer blijft het parkeerterrein Turfmarkt normaal bereikbaar. Men moet rekening houden met een ongeveer 5 minuten langere looproute naar de binnenstad.

Brug weg

Voor de werkzaamheden wordt de brug weggehaald en naar een werkplaats gebracht. De onderhoudswerkzaamheden bestaan onder meer uit het repareren van het ijzerwerk en het vervangen van het houten brugdek.

Aan de achterblijvende landhoofden vindt onderhoudt plaats. De stalen pijlers van de brug worden vervangen en het draaimechanisme gerenoveerd. Bij deze werkzaamheden is er geringe hinder voor scheepvaart en bij het uithijsen en de montage van de brug is een korte scheepvaartstremming aan de orde.

19 april weer open

Gedurende de werkzaamheden wordt de locatie van de brug afgezet door middel van hekwerk. Volgens de planning is de Schoenkuiperbrug weer toegankelijk vanaf zaterdag 19 april 2008 voor het fiets- en voetgangersverkeer. Onvoorziene zaken en bijzondere weersomstandigheden kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Schoenkuiperbrug of schoenkuipenbrug volgens google maps.

  maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q=Schoenkuipenbrug&sll=
  52.469397,5.509644&sspn=1.766923,4.350586&ie=UTF8&cd=1&ll=
  52.514001,6.101425&spn=0.003447,0.008497&z=17&iwloc=A&om=0

  Waar komt de naam trouwens vandaan ???

 2. Wij hebben hier ook nader onderzoek naar gedaan. Een sluitend antwoord is er nu nog niet.
  Het gemeente-document zegt dus SchoenkuipeRbrug.
  Op internet komt de versie met de R en de N ongeveer even vaak voor.

Reageer