Meetup Jesse Klaver in Hedon over Lelystad Airport

Meetup Jesse Klaver in Hedon over Lelystad Airport

Zwolle – Op dinsdag 6 februari komt GroenLinks fractievoorzitter Jesse Klaver naar Hedon in Zwolle voor een Meetup over Lelystad Airport. Ook Sylvana Rikkert, lijsttrekker van GroenLinks Zwolle, en Kamerlid Suzanne Kröger zijn bij deze protestmeetup aanwezig.

De regering wil Lelystad Airport in 2019 uitbreiden. Dit heeft grote gevolgen voor de omgeving. Lawaai van vliegtuigen die laag over woonwijken en natuurgebieden vliegen. Onder andere bewoners van de wijken Berkum, AA-landen, Westenholte en Stadshagen gaan hier toenemend last van krijgen. GroenLinks wil vliegveld Lelystad dan ook een halt toeroepen.

Wat GroenLinks betreft zijn groei en geld niet het belangrijkste voor ons land. Nederland moet geen land zijn met heel veel vliegvelden, herrie en vervuiling, maar juist een land met het beste duurzame en groene vervoer. Een land waar natuur behouden blijft. Een land waar nog stiltegebieden bestaan. Een land waar woonplezier belangrijker is dan vliegverkeer. Kom naar de ProtestMeetup in Zwolle om hier samen voor te strijden.

De deuren gaan om 19.00 uur open, de ProtestMeetup begint om 20.00 uur. De Meetup is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom, een lidmaatschap van GroenLinks is niet noodzakelijk. Aanmelden kan via https://steun.groenlinks.nl/page/s/Meetup_Zwolle2017. Laat je stem horen en kom ook!

Datum: 6 februari 2018
Locatie: Hedon, Burg Drijbersingel 7, Zwolle
Tijd: 19:00 uur

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Dit is dezelfde partij die niet met een bomen-plant-plan komt om onder meer bomen als compensatie te plaatsen? De partij doet niets en is in de veronderstelling dat CO2 compensatie enkel in oerwouden plaats kan vinden, in plaats van ons eigen land. In Nederland is 100.000 Ha nieuw bos nodig om mee te helpen om Nederland aan de CO2 doelen te voldoen. Dit is 2% van het Nederlands oppervlak en kan prima uitgevoerd worden door kleinere arealen te aan te planten. Niets hoor ik er over, enkel wat een mens niet mag. Vliegen, autorijden, consumeren is allemaal verkeerd. Een mogelijke combinatie gaat er niet in of wordt niet begrepen. Zelfkastijding vind de achterban normaal en zit de partij waarschijnlijk in het bloed. In Zwolle is deze partij ook de initiatief nemer van de windmolen discussie, waarbij men als een stel farao’s die zijn/haar plaats in de Zwolse geschiedenis willen veilig stellen door middel van het plaatsen een hinderlijke, beperkt duurzaam (Levensduur max 25 jaar), onnodig bouwwerk als windmolen. De overlast van het bouwwerk leggen de initiatiefnemers fijn bij anderen neer en over compensatie wordt niet gepraat. In Groningen speelt al jaren een dergelijke discussie en de gevolgen zijn wel. Totaal onzinnig initiatief, omdat uit het Nationaal Solar Trendrapport naar voren kwam dat Nederland onderaan bungelt in de implementatie van zonnepanelen. In het rapport stond dat op papier er 5.500 vierkante kilometer beschikbaar is, maar slechts 12 vierkante kilometer wordt benut voor zonnepanelen. Dit is 0,22% dekking!! In Zwolle zijn 10% van de geschikte daken voorzien van 1 of meerdere zonnepanelen, maar naar de echte netto dekking is nog nooit echt goed onderzoek gedaan? Alvorens je gaat praten over “noodzakelijke zelfkastijding”, denk ik dat men eerst wel eens de gemakkelijke mogelijkheden mag benutten. Bij de GL, gaat deze logica er niet in….
  Wat mij wel bevreemd is dat de roerganger in een up-to-date slank gesneden pak met een kekke stropdas zijn speeches doet? Is het een wolf in schaapskleren?

  Nog even voor de duidelijkheid: Nee, ik ben er 6 februari a.s. niet bij. Ik wil realistische plannen gepresenteerd zien, wat mijn stad economisch sterker en welvarender maakt. Geen achteruitgang of stilstand. We staan al 4 jaar stil met de CU.


  ⚠️ Meld

 2. Fijn naar toe gaan Jasper. Zou je er ook nog komen wanneer ze een onnodige grote windmolen naast je huis zouden plaatsen? Ik waag het te betwijfelen… Ik wens een een fijne dag met die man!


  ⚠️ Meld

 3. Het woord tijd dat meneer Klaver eens serieuze politiek gaat bedrijven in plaats van het verder cultiveren van zijn image. Hij is weggelopen uit de formatie-onderhandelingen en schopt nu tegen het regeringsbeleid aan, lekker makkelijk. Verantwoordelijkheid voor beleid nemen, ho maar. Gemiste kans Jesse. Dit onderwerp grijpt hij ook weer gretig aan om zichzelf te profileren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.