Zwollenaar aangehouden na babbeltrucs bij hoogbejaarde slachtoffers - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Zwollenaar aangehouden na babbeltrucs bij hoogbejaarde slachtoffers

Zwolle – De politie Den Haag Zuid heeft 4 mensen aanhouden op verdenking van diefstallen na babbeltrucs bij hoogbejaarde slachtoffers. Het oudste slachtoffer is 97 jaar. De verdachten betreffen een 44-jarige vrouw, 2 mannen van 29 en 39 jaar uit Enschede en een 44-jarige man uit Zwolle. Op dit moment zitten drie van de vier verdachten nog vast.

De Zwollenaar en de 39-jarige Enschedeër werden in oktober al gepakt. De andere twee verdachten werden op 16 januari opgepakt. De zaak kwam aan het licht nadat de recherche in Den Haag in september onderzoek instelde, nadat er meldingen binnen kwamen van een serie babbeltrucs. Het onderzoek wees uit dat de verdachten ook elders in het land actief waren geweest, waaronder in Eindhoven, Arnhem, Nijmegen, Eibergen, Amsterdam en Breda.
Het viertal opereerde in wisselende samenstellingen. Zij deden zich voor als medewerkers van de gemeente en vertelden de slachtoffers dat ze langs kwamen in verband met lekkage of verontreiniging van het water.

Wanneer zij zich een weg naar binnen hadden gepraat, werd de diefstal in gang gezet. Zo werden onder meer gouden sieraden en pinpassen meegenomen. Naderhand werden de slachtoffers gebeld en hen op slinkse wijze de pincode ontfutseld, waarna er grote sommen geld werden opgenomen.

De babbeltrucs hebben op de slachtoffers een grote indruk gemaakt. De weggenomen sieraden betroffen vaak de sieraden van overleden echtgenoten.

De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ze hebben dat bij mij oude moeder ook geprobeerd. Ze duurt haar poort hek niet meer open te laten en draaid de achter deur dicht als ze even gaat liggen. Weg vrijheid. Gelukkig waarschuwen wij haar steeds en is ze met 89 jaar nog bij de tijd.


  ⚠️ Meld

 2. Hmm, ‘babbeltrucs’ vermeld het bericht. Lezende ”Wanneer zij zich een weg naar binnen hadden gepraat, werd de diefstal in gang gezet. Zo werden onder meer gouden sieraden en pinpassen meegenomen.

  Ik heb d’r echt geen schik van dat … volk en regelrechte criminelen met ‘babbeltructs’ in het nieuws komen.

  Alle Roemenen de maat nemen ?

  Liefs, hikje.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.