Verburg doet aangifte tegen Zwolle

Minister Verburg van LNV meldt dat de Dienst Regelingen aangifte heeft gedaan bij het Openbaar Ministerie voor de vernietiging van kievitsbloemen door de gemeente Zwolle. De beschermde bloemen zijn in oktober van 2007 vernietigd door het afgraven van grond in Park De Wezenlanden in Zwolle. Wethouder Erik Dannenberg van de gemeente heeft al excuses aangeboden, maar dat is volgens de minister niet genoeg.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. En terecht lijkt mij, want als een simpele burger wat fout doet…oei oei oei.
    Zo zien ze tenminste dat het bijna onmogelijk is om aan alle regeltjes te voldoen.

  2. Ho ho, ’t is wel het logo van Waterschap Groot Salland 😉 En, zo ik ooit begreep, behoorlijk zeldzaam. Maar maak je geen zorgen, ben ook geen bloemofiel.

  3. Wel een hysterische stap van de minister met de fout-geblondeerde lokken. Onze (komt goed op mij over) wethouder bied nog wel zijn excuus aan. Dit lijkt ook weer een verhaal met politieke lading op de achtergrond?

  4. Wat wil ze nu dan die minister ??? >:(
    Foutje kan gebeuren toch, bloemetje komt heus wel weer ergens terug. Life sucks en dan sneuveld er wel eens iets 😛

  5. Is het vechtdal sowieso niet het deel van NL waar de meeste Kievitsbloemen staan? Waar maak ze zich dan druk om, wees blij dat er in de regio Zwolle al zoveel staan en niet elk jaar omgemaaid worden! 😮

  6. Gewoon ff naar Tuinland gaan voor wat bolletjes en die terug plaatsen. Kost een hoop minder poen en het probleem lijkt me daarmee ruimschoots opgelost. Anders komen ze er maar een paar bij mij uit de tuin halen.

Reageer